lördag 19 juli 2014

Dagsutflykt Kolmården

Arla morgon,gryning och vi tar E4:an norrut. Norrut i vårt vackra land. (De första 7 bilderna i inlägget är tagna av min dotter Linnéa, fler av hennes bilder hittar du här).

Vi har bestämt träff med min lillebror och hans fina familj och vi ska tillbringa hela dagen i Kolmårdens Djurpark. Titta på rovfåglar, delfiner, elefanter, lejon, björnar och lata tigrar.
Många av djuren har ju under våren fått ungar och det var mycket "åh så söta" från både dottern, svägerskan och mig. Och vi gick förbi björnarna en gång till på hemväg så vi vet att lillnallen kom ner igen tryggt.Tigrarna var majestätiska, vackra och lata eftersom det var så varmt.

Rovfågelsshowen och delfinshowen var de två häftigaste momenten, stora rovfåglar som flyger rakt över huvudet på en och landar alldeles nära och visar upp sig!
Delfinshowen var magisk, kloka, kloka delfiner, som simmade snabbt och kastade i väg sina skötare i konster, som dansade och pratade, delfiner är galet vackra djur och jag skulle vilja simma med delfiner någon gång.Safari med linbana till brorsonen Nils förtjusning och ja min lillebror och Nils pappa var lika förtjust han. Barnen och vi fascinerades av majestätiska älgar, smidiga giraffer och lata sovande lejon som knappt öppnade ögonen när vi åkte förbi.
Vi träffade även på naturens jättar i form av Elefanter och Noshöringarna, stora  tunga djur som fick oss att krympa i storlek. Kan säga som så att stöta på en noshörning i dess natur lockar inte...
... surikaterna där emot var oemotståndliga och hade stenkoll på sina skötare, gulligt.


Och som sagt, lillnallen kom tryggt ner till sina föräldrar igen!Nu väntar en härlig grillkväll med släkten och i morgon blir det stranden och avkoppling, semester när den är som bäst.

3 kommentarer:

 1. Hälsa Linnea att bilderna är helt fantastiska!

  Och vilken utflykt Nettan - Kolmården är verkligen speciellt och en jättefin park. Vad härligt ni har det och sommaren är som bäst nu. Om jag får längtan? Massor!

  KRAM vännen, ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 2. Så gör jag ett fjärde försök att kommentera hos dig, vill ju så gärna få fram en hälsning nu när jag äntligen är tillbaka i blogglandia!

  Härliga bilder och massor av fina utflykter, så roligt att ni njuter av en härlig sommar!
  Ha en fortsatt fin semester och många kramar!
  Suz

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder Nettan och hälsa Linnéa att hon är en strålande fotograf. Tar efter sin mamma. Och vilken mysig dag ni fick tillsammans med din bror och hans familj i Kolmården. Kolmården som är så fint, oavsett vilken ålder man har. Det finns något för alla. Och vilken tur att lillnallen kom ner ordentligt till slut. ;)

  Fortsätt njut av sköna sommardagar kära vän!♥

  Kram på dig

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin