fredag 28 september 2012

Knasiga veckan

Dagarna blir allt kortare, och förra helgen var det höstdagjämningen, och det känns helt ok, jag trivs med att dagarna blir kortare eftersom det är livets gång. Jag försöker att ta tillvara varje dag, leva varje dag, se det positiva varje dag men i bland kommer händelser för nära, berör på djupet. I land följer tankar med hem som ska stanna på jobbet - nackdel med det yrke jag har att i bland går spåren av ett möte, en blick och ett ord djupt. Något som är positivt är att jag har blivit bättre på att stoppa innan sådant händer, men det handlar inte om förlust av empati eller omtanke eller professionalitet, för det handlar om att stänga av i tid och följa med i de spelregler som finns. Att ge och ta emot och vara lyhörd men även att veta sina egna begränsningar, styrkor och svagheter och att våga vara ärlig mot sig själv! Och att se helheten i stället för bara delarna!




Det har varit en knasig vecka annars och hur beskriver jag den egentligen? Bakslag x många, medan andra saker flyter på som på räls. Trasig tandställningen (sonen). Knasig och mycket dum mage (dottern), massor på jobbet och katastrofer som berört oss djupt. Samtidigt har andra saker bara fungerat och livet har snurrat vidare trots att det stannat till ibland för otrolig eftertanke.  Men i bland så blir det knasiga veckor och då är det bara att följa med strömmen och gilla läget för mer går inte att göra, man kan inte påverka allt däremot så ska man påverka det som är påverkningsbart, eller hur?

Men nu väntar en härligt ledig höstig helg då jag ska umgås med familjen och ladda batterierna, promenad i skogen planeras, fixa hemma planeras också! Med andra ord kommer det att bli en underbar helg! Och kanske blir det en sagolik äppelpaj...


(Bilder via tumblr.com)

1 kommentar:

  1. Låter verkligen som du behöver en bra och avkopplande helg. Hoppas därför att din helg blir super bra på alla sätt och vis.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin