söndag 2 september 2012

Modig

I bland glänser Disney och Pixar till Hitta Nemo och Wall-E är ju bra exempel men nu kan vi ju även lägga till filmen Modig som utspelar sig i Skottland till den listan. En film med budskap och där bandet mellan vuxen och barn är starkt.

 

I går var vi iväg och såg den tillsammans med barnen, 3D glasögon på näsan och barnen fulla av förväntan. Och om barnen får bestämma är det en film som hamnar i vårt filmbibliotek för den gillades av både liten och stor. Sensmoralen gick inte att ta miste på och ofta så är det ju så i Disney's filmer att det finns en sensmoral som ligger till grund för filmen, en tanke bakom helt enkelt.

När jag ändå är i gång och lämnar ett filmtips tänkte jag att jag kan lämna ett boktips också!Tiden där emellan av Maria Dueñas, en fantastisk bok som spänner över tiden från tiden före Francos revolution i Spanien till tiden efter andra världskriget. Om hur en skicklig sömmerska kommer nära de högt uppsatta i maktens korridorer och förser den engelska underrättelsetjänsten med information på sin mönster i form av morsekod. Från Spanien till Marocko och Spanien igen, en mycket bra bok och tidsflykt!

Ha en skön söndag!

2 kommentarer:

 1. Tack för film- och boktips! Underbart att förlora mig i böckerna och filmens värld. Att gå på bio med barnen är så roligt och speciellt när det är en riktigt bra film.

  Önskar er en njutningsfull söndag!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag börjar bli sugen på att gå och se filmen för alla som har sett den är översvallande i sina omdömen. Kanske det blir ett biobesök i höstrusket när min nackspärr har gett med sig. Tack för tipset! :)

  Och boken stod jag och ingrade på i bokhandeln för några veckor sedan. Känsn som en Lotta-roman. Jag är svag för böcker som spänner över längre erioder och flera generationer. Kanske en bok at hålla utkik efter på bokmässan om 2 veckor. :)

  Kram på dig♥

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin