söndag 30 oktober 2011

Happy Halloween eller....

... eller vad man nu ska kalla det på svenska för det motsvarar ju inte vårt alla helgons dag, eller él día de los muertos (de dödas dag) som firas så speciellt i bla Mexico. Vårt allhelgonafirande går ju mer ut på att tända lyktor för nära och kära, men de senaste åren har halloweenprylarna bara ökat i affärerna och vilka triggas i gång? Jo barnen, så mina svensk-amerikanska vänner kan ni förklara lite hur landet ligger kring denna tradition och hur ni har firat den genom åren skulle jag bli tacksam!


Grannarnas Jack-O-Lantern


Amerikanska traditioner smyger sig på även i vår familj, barnen har aldrig gått ut på den rundan men i fredags gjorde barnen (våra tvillingar + 3 kompisar + min man och en pappa till) och papporna byarna och resultatet  blev enormt, fem barn fick fem fulla godispåsar och behövde inte busa en enda gång, däremot busade och spexade de när de ringde på dörrarna och gjorde andra glada. Enligt pappan här hemma var de dock lite förvirrade om vem de skulle ringa på hos och åt vilket håll de skulle gå.

Egentligen är det ju först på måndag som de ska ut och gå runt men då fungerar det inte så de tjuvstartade och hade buskul för det!Busgänget

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

I går tog vi en välbehövlig paus i allt elände, både vad gäller detta med att packa, sortera och slänga, och de nyheter vi fick i fredags. Vi drog till norra delen av Skåne och skogen. Barnen längtade efter farmor och farfar i massor, så tidigt på förmiddagen åkte vi iväg, efter fika och massor av prat drog vi ut i skogen, luktade på hösten, kelade med hästarna i hagen (svärföräldrarnas grannar har världens keligaste hästar), plockade mossa till adventsljusstakar, lekte kurragömma innan solen försvann helt och det kylde på.


Vacker mossmark!


I Skåne finns det många stenmurar, tom svärföräldrarna
har en egen på sin tomt (dock inte denna ovan)


Färger

Efter en god middag styrde vi hem genom dimman mot södra Skåne igen, på TV min favoritserie Downton Abbey (andra säsongen startade igår och jag gillart). Passade på att sticka på dotterns halsduk som snart börjar bli färdig och njöt av en god kopp te! Härlig lördagskväll med andra ord.


~ ~ ~ ~ ~


Mindre härligt blev dock upptäckten precis innan jag lade mig att lilla tösabiten är sjuk. På några timmar gick denna piggelina tjej till att bli frusen och hängig, termometern fick röda siffror, halsen gjorde ont och hon var rätt utslagen när hon gick och lade sig. I dag vaknade hon med feber och rejält ont i halsen. Synd om henne nu när det är lov!
Nu ska vi försöka kurera henne, medan pappan och sonen drar till grannarna och grillar korv och marsmallows så här på förmiddagen. Jag ska skriva lite, sortera lite, packa lite och sen tillbringa kvällen på jobbet...

Ha en skön söndag!

2 kommentarer:

 1. Vet inte om min kommentar kommit fram, men jag tror inte det.

  Iallafall...såå fina bilder och er lördag verkar så skön och välbehövlig. Bra att ni valde vara tillsammans, koppla av och ladda batterierna.

  Läs Annikas blogg Life in the suburb! -- hon berättar utförligt några inlägg tidigare om halloween. Hon benar ut saker och ting så bra. Efter du läst kommer det vara solklart hur det ligger till med halloween ;)

  Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Lotta, skall läsa på!
  Vi hade en härlig lördag, så välbehövlig innan vi nu går in i den intensiva flyttfasen!

  Kram

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin