lördag 1 juli 2017

Resebetraktelse del 1 Resan till Neffiès

Oj länge sedan jag skrev nu, men så är det när man har haft en tuff vår på jobb och hemmaplan, det verkliga livet sätts per automatik på 1:a plats och jag har verkligen försökt att ta hand om mig själv på denna semesterresa.

Men vi börjar med barnens sista skolavslutning på Tottarps skola. 6:e klass avslutades och barnen börjar i högstadiet i augusti, ny skola, nya kompisar och nya utmaningar, så spännande. Avslutningen var som alltid underbar och med denna avslutning går en epok i graven då båda barnen nu lämnar den lilla byskolan ute på landet.  I 14 år har jag haft barn som gått där så det känns konstigt att inte höra till den gemenskapen längre.Fina barn, fina sånger och så mysigt att avsluta i den underbara trädgård som hör till skolan och har varit barnens skolgård i alla år. Och sommarlovet inleddes med familjens drömresa till Frankrike. Vilken resa vi gjort, i mångas ögon är den säkert inte något speciellt men för oss som familj betydde den så oerhört mycket.


Vi började vår roadtrip med att ta oss genom Danmark, till Tyskland, via Rödby-Puttgarten, en rätt blåsig färjetur men efter att först ha mött regnet i Danmark gjorde inte lite vind någon skada.  Det kändes mest som om det var vi och någon mer barnfamilj samt massor av lastbilschaufförer.
På väg genom Tyskland, Autobahn är ett vägnät där tiden har hunnit i kapp den tyska effektiviteten, noteringar vi gjorde är att tyskar är ett oerhört disciplinerat folk. Vägarbeten längs med vägen inga problem, inga panikkörningar in från vänstersidan utan lugnt och smidigt via blixtlåskörning och inte som här hemma en kamp på liv och död, men sedan så har vi att lära av tyskarnas fenomenala skyltning inför vägarbeten!

Vi stannade vid Harzbergen för en bensträckare och möttes av fuktig värme och vackra vyer.


Det tog oss ca 14 timmar från att vi åkte hemifrån tills vi stannade i Karlsruhe för vår övernattning, vi hamnade på restaurang Fünf, med galet god mat och trevlig lokal atmosfär. Mysigt! Hotell Aviva som vi bodde på hade resans klart bästa frukostbuffé!
Efter god nattsömn och frukost tog vi oss genom Schweiz via Basel, Bern, Lausanne och Gèneve med Mont Blanc i fjärran.  Framemot kvällen mellanlandade vi i Grenoble för middag och de hade nog den godaste pasta carbonara på hela resan.Grenoble är en vacker stad, omgiven av alperna och det fanns massor med söta hus, gamla broar och annat trevligt att upptäcka vid tillfälle. Mitt i den sammetsmörka natten och ca 25 grader varmt var vi så framme i den lilla byn Neffiès där vi skulle tillbringa den kommande veckan. En underbart charmig fransk by som vi gärna kommer att återvända till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin