torsdag 6 juli 2017

Reseberättelse del 3 Medelhavet


Turkosblått vatten, varm sand mellan tårna, vågorna som rullar in, vissa intensiva andra lugna, mjuka, varm sommarsol som strålar och gör gott. Avslappnad ligger jag där på filten vi brett ut, lyssnar på barnens  ljud från leken i vågorna, så välförtjänt denna semester är, tillsammanstid som betyder så mycket.  Vi pratar om lite allt möjligt, planerar utflykter under veckan, läser, tar ett dopp när vi blir för varma eller söker skugga under parasollet. Nästan inga människor på stranden Les trois digues mellan städerna Sète och Agde längs Medelhavets kant i Languedoc. Perfekt sandbotten precis som jag älskar och så alla vackra snäckor, mjukt snäckskal i strandkanten. Lite minnen som får följa med hem  och påminna om allt detta vackra!


Eller en kväll vid Vias Plage, musslor på menyn, billigt för musselälskare, olika sorter att välja emellan och annat för de som inte gillar musslor. Livet är gott, enkelt, kravlöst och vi njuter av att ta dagarna och kvällarna som de kommer. Att få vara nära hav och äta skaldjur gör gott.
Att sedan få gå längs med stranden medan solen går ner bakom bergen, skratta, bada fötterna i de milda dyningarna, skratta åt barnen som kastar smörgås och bara känna hur härligt livet är, det är så skönt och utan stress.


Vi  hittade denna vår favoritstrand och återvände hit flera gånger under vår resa. Sista baddagen var vattnet dock svalare än tidigare men skönt eftersom det var så varmt i luften och på det stora hela var vi nöjda. Vi vet att det finns andra fina stränder och vi kommer att besöka dem längre fram, nästa gång vi återvänder till Languedoc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin