söndag 26 juni 2016

Längtan till Frankrike

Så här i semestertider drömmer jag gärna mig bort om resor jag skulle vilja göra. Jag tycker ju om både Storbritannien och Frankrike och nästa gång vi reser blir det förmodligen till Frankrike, vi har tittat på lite olika resmål och har snurrat kring Normandie, men även söderut i Frankrike, Languedoc är ett annat område som vi tittat närmare på och vi har hittat hus vi skulle kunna tänka oss att hyra nästa år.

Bild från nätet


I byn Neffiés som ligger 35 minuter från havet finns det mesta som jag letat efter när jag dammsugit nätet efter information, att mannen har släktingar som hyr ut hus där är inte heller fel, allt handlar om god planering bara. Det är ganska långt att köra men jag tror det är värt att ta bilen ner, att stanna längs med vägen både dit och hem och göra strandhugg längs vägen med barnen är nog oerhört viktigt. Så vi har lite drygt ett år på oss att planera semestern och det krävs noggrann planering när man ska köra så långt.

Bild från nätet

Att få tillbringa en del av semestern i Frankrike, att få handla brödet direkt hos den lokale bagaren, dricka kaffe på en litet café medan resten av familjen sover, att botanisera bland lokalproducerade råvaror på marknaden och ta en tur till havet bara för att man kan. 

Nåja att  planera är halva nöjet även om jag skulle vilja åka dit redan denna sommar, så har vi detta fantastiska att se fram emot. 

3 kommentarer:

 1. ÅH jag vill också bila omkring i Frankrike. Köpa bröd på morgonen, strosa bland vingårdar, sitta i en trädgård, åka genom gamla byar, äta världens godaste mat, dricka vin och njuta av doften från lavendelfält. NÄR kan vi åka :-) ?
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det hade varit häftigt Annika, en riktig tjejresa, det hade varit kul! Vi så gärna dit ner och vi planerar ju inför nästa sommar, men vem vet vi får kanske blodad tand och åker många gånger.
   Kul hade det varit i varje fall.

   Kram

   Radera
 2. Jag kan se det framför mig vännen. Nettan sittandes vid ett cafébord vid ett bytorg, njutandes av livet och några äldre herrar som spelar boule strax bredvid. Värmen, dofterna och glädjen. Du kommer älska det och Frankrike kommer älska dig vännen. :) Mysigt att ha en resa att planera och längta till tillsammans och precis som du säger så är längtan och planerandet halva nöjet. :)

  Sköt om dig Nettan och njut av fina sommardagar tillsammans med familjen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin