tisdag 7 juni 2016

Saker man kan göra på en nationaldag


Igår var det ju Sveriges nationaldag och extra ledigt och 
då kan man ju börja dagen med något äckligt . 


På en nationaldag kan man hitta något trasigt som runnit ut i kylskåpet vilket i sin tur leder till att man får ett rent och fräscht kylskåp.

Men nationaldag, på 80-talet firades den svenska flaggans dag, det var stilla firande, ibland skolavslutning, ibland firande på hembygdsgården. I går mesigt firande, inte mycket till parad, jag tror det krävs att ett land har genomgått en större befrielse, självständighetsförklaring med mera för att få ett hejdundrande firande. Lamt och stelt kändes det i år.


Här hemma har det inte regnat på snart tre veckor, marken är snustorr, och kräver bevattning, vilket vi gör var kväll, pionerna blommar i massor, och jag njuter av deras doft var dag, deras blomning är så försvinnande kort. Men snart börjar rosorna blomma.


I söndags var vi hos svärföräldrarna, och hemfärden var ljuvlig, kvällarna är fantastiska och det är det vackra vita ljuset som gör kvällarna så otroliga, det är fantastiskt att sitta ute och njuta av doften från kaprifolen och se skymningen sänka sig. Känna värmen som finns kvar i luften och marken, Barnen börjar sommarlovet på fredag och de räknar ner och vet att sommaren ligger orörd framför dem. Att veta att det finns ljusa kvällar och morgnar, bad, solvarm sand, vandringar, glass direkt från fabriken och bad i klart blått vatten. Och jag räknar ner till semester om exakt en månad. Ska bli så skönt.1 kommentar:

 1. Jo, jag tror också det krävs en självständighetsdag och frigörelse för att ett land verkligen ska fira och ha känsla sin dag. Ingen vet egentligen varför nationaldagen firas. Alla teser är vaga.
  Så för mig skulle det gärna fått fortsätta att vara Svenska Flaggans Dag. Den var fin och lågmäld.
  Men det verkar som om firandet tar sig lite för varje år. Bra det!
  ÅH vad jag kan känna av dina barns pirr och förväntan inför sommarlovet. Minns exakt hur det kändes!!
  Så härligt o som ett evighetslångt lov som låg framför en.
  Njut av försommaren!!
  kramar!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin