fredag 10 juni 2016

Sommarlov 2016

Så var vi framme vid sommarlovet 2016, helt otroligt hur snabbt detta läsår har gått. Barnen har vuxit och börjat närma sig tonåren med stormsteg både fysiskt och psykiskt. Mellanstadiet är de år då det händer mest saker helt klart.

Dagens skolavslutning var fantastisk, tårögda satt vi flera stycken föräldrar och lyssnade på rektorns tal och barnens sånger, maffigast var så klart den nyskrivna Tottarpssången som barnen gjort under ett projekt denna termin tillsammans med Livets kappsäck, ett värdegrundsarbete och se barnen göra det tillsammans med Johan Östberg som lett dem i projektet var så häftigt. När sången kommer på youtube kommer jag dela den. Härliga barn.


Vackra gamla Tottarps kyrka, många är gångerna vi vistats här, både med kyrkokören, skolavslutning, 1:a advent, påsk, och ibland någon konsert. En gammal bykyrka ute på slätten,  vår bröllopskyrka, barnens dopkyrka. Så många minnen knutna till den och som alltid tände vi minnesljus.



Efter det traditionsenliga fikat i skolans trädgård tackade barnen av sina lärare med varsin blomma och ljuslykta, det var som alltid ( 12:e gången som vi är med på skolavslutningen på Tottarp, 6 ggr med Kim och nu 6:e gången för William och Linnéa) känslosamt . Väl hemma traditionsenlig fotografering i vår trädgård och sen försvann barnen för att njuta av dagens sommarlov och jag sitter här och läser bloggar och njuter av min semesterdag.





1 kommentar:

  1. Ja, vad härligt med skolavslutningar. OCH ni är i kyrkan, det var vi också alltid under vår uppväxt. FINT!
    Ja, det är verkligen känslomässigt och vackert. JAG saknar de svenska skolavslutningarna, inget är som dem. Här uppmärksammas bara sådana när man slutar Kindergarten, när man slutar 6 klass och ska in i middle school. Sen har de en ganska stor i 8:an, innan HS. OCH förstås den största, HS-grad, men alla mellanår går spårlöst förbi. Hoppas Sverige håller kvar denna tradition länge, länge, länge till. SÅ vackert!
    Och känslan av sommarlov? ÅÅÅ det kändes ju oändligt härligt!
    Kramar!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin