tisdag 16 juni 2015

Vilken härlig helg...

... men även en sorglig helg som vi lägger bakom oss. Att två föräldrapar mist sina fina flickor är nog inte någon som inte har berörts av. Och det gör ont i hjärtat över den förlusten som så många delar.
På skolavslutningsdagens morgon fick även en gammal själ gå till sin sista vila. Min vän förlorade sin mor precis som det var sagt och på sommarens första dag.
För det var ju det det var i fredags, sommarens första dag, och vi har tänt ljus för denna själ som nu vilar i lugn och ro. I fredagskväll när vi nåddes av sorgebeskedet var vi på vacker studentskiva och det kändes rätt att blicka ut över den vackra nejden och viska ett farväl i vinden.


Under gårdagen som startade med underbar frukost ute så var det tryckande värme, det var änglavakt och fantastiskt prinsbröllop som två av fem satt bänkade till. Mannen, sonen och hans kompisar hade änglavakt då de blev påkörda av en motorcykel på väg till Lund och biobesök i går kväll, de klarade sig fint eftersom det var låga hastigheter men motorcyklisten fick åka till sjukhus i full akutmundering med stödkrage och allt. Men så vitt vi vet mår även hen efter omständigheterna bra.



Och så det otroligt vackra prinsparet, vilken kärlek och vilken styrka de har i varandra, min värmländska själ är extra stolt över så fint hertigpar. 


Och så det bästa av allt, sommardagar på däcket, att ligga och sjunga sommarsånger och bara vara, skratta tillsammans i en enda hög, älskade barn hoppas ni får en magisk sommar!

Här hemma planeras det för mitt första midsommarfirande på några år, vi ska bara vara, njuta av förhoppningsvis bra  väder tillsammans, av god mat och fina vänner. Och ja jag har börjat att baka nyttiga matbröd igen, denna gång är det en vetesurdeg som är på gång.




2 kommentarer:

  1. Ja, det var verkligen en nyhetshelg. OCH känslor från glädje till djupaste sorg.
    På ert privata plan också.
    Så hemskt med olyckan, men tack och LOV att det gick bra. Hoppas att hen på sjukhuset också mår bättre och bättre och snart får komma hem.
    Midsommar blir nog fint oavsett väder.
    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Fina bilder och känslosamma ord. Livet är obegripligt brutalt ibland. Och svårt. Andas ut att det gick bra med motorcykelolyckan! Hoppas också att personen som fick åka till sjukhus mår bättre. Tänk vad det kan hända, på några sekunder och så kan livet vara förändrat.

    Jag följde bröllopet och det var så vackert!

    Hoppas ni haft en skön och avkopplande midsommarhelg vännen. Här gick den obemärkt förbi...mest på grund av jetlag då jag landade i USA i onsdags ;)

    KRAM!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin