lördag 8 november 2014

Novemberkvällar och sköna lördagsmorgnar


Att köra hem i skymning över skånska slätten bjuder på fantastiska scenerier, dramatiska moln och vacker sol efter flera dagars regn då det känts som om vi varit insvepta i en varm våt filt, i princip så har det regnat varje dag sedan förra helgen och det är ok, det gör inget, inget alls. Det är november man kan inte förvänta sig sommar i november när det egentligen ska gå mot vinter temperaturerna till trots för det har varit ovanligt varmt här denna oktober och november medan resten av landet fått känna på både stormar och iskyla och snö så har det varit varmt i mitt hörn av Skåne, och jag längtar efter vinter (och jag vet att  jag borde inte bo i Skåne då).

Men oftast gillar jag alla väder men i bland får jag  längtan efter klar kall luft, snöflingor som singlar ner genom luften och det isolerande tystnad som uppstår då världen sveps in i det vita täcket och man vaknar till en vit värld.Men i går kväll kom det lite kyla, klart väder och så grann spökmåne bakom träden, att försöka fotografera kräver annan typ av kameraobjektiv eller mobiltelefon, men jag försökte i varje fall. Gårdagskvällens kyla förbyttes dock mot ljumma vindar och gråväder, inte för att det gör något i dag då jag har att göra ändå inomhus.


Vaknade tidigt i dag och eftersom jag tycker om att göra saker för min familj satte jag deg till gott frukostbröd, hembakad kavring blev det idag till sonens glädje då han älskar det brödet när det är nygräddat och smöret smälter på brödskivan.


Receptet är enkelt,brödet sätts in direkt i ugnen kräver ingen jäsning innan.

Min Kavring

3 dl fint rågmjöl
3 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl special
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 msk brödkryddor
6 dl fil
1½ dl brödsirap eller mörk sirap
smör och mjöl till formen.

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt fil och sirap och rör ihop till en smet som är rätt klumpig, smörj och mjöla formen och lägg ner smeten. Grädda i 150 grader långt ner i ugnen. Servera med ost och en god marmelad.2 kommentarer:

 1. Ja, jag är ju som du. Jag gillar verkligen vinter, kyla och snö. Och ja, även jag bor nog på lite fel plats.
  Det är så svårt att fota månen, även med bättre kamera, stativ, slutartider och annat.
  Jag har aldrig lyckats. Fotade också månen i fredagsmorse då den var stor och höll på att gå ner över golfbanan. Men, jag fotade bara med mobilen då också.
  Glad att ni fick lite skön kyla.
  Din kavring---mums!!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Mmm! Vad vackert och jag lever mig in i hur det är och känns att köra i skymningen på den Skånska slätten. Jag vill också!!

  Månen ser jag från badrumsfönstret och jag tycker det är så fint. Men det blir inga bra bilder! Vissa tar så vackra månbilder...vet inte hur de gör.
  Nettan, din kavring ser sagolikt god ut. Kan tänka mig att det är underbart gott med smör på, som smälter så där gott.

  Stor kram!

  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin