lördag 15 november 2014

En olycka kommer sällan ensam...

... en bråkig bil, en omänsklig, stressad tankbilschaufför från ett av de stora bensinbolagen, och en ensam man, i det här fallet min man, stressad för att rulla undan bilen åt den ohjälpsamme stressade tankbilschauffören som förmodligen inte förstod vilka konsekvenser hans agerande skulle få för en barnfamilj.

På grund av hans brist på medmänsklighet så får denna familj ta konsekvenserna av hans handlande, min man fick betala med en avsliten hälsena, två månaders sjukskrivning och rehab, förlust av inkomst, osäker arbetssituation som med ens blev än mer osäker.
Barn som kanske inte kommer att få fira jul med sin mormor och morfar och jag får betala genom ett ökat ansvar för min familj, för barnens aktiviteter och andra moment där vi tidigare kunnat delat lika får jag nu ta allt men det är inte något problem för mig. För dig din stressade tankbilschaufför blev den enda konsekvensen att du blev lite sen till nästa leverans något som du säkert körde in längs vägen. Men den lilla enskilda människan betyder säkert inte något för dig? Du har ett uppdrag att leverera bränsle till stationerna och jag förstår att du var stressad, men en människa få aldrig bli så stressad att vanligt hyfs och medmänsklighet försvinner och förångas. Att hjälpa en bilist med en bil som inte startar borde finnas med i din medmänsklighetsbeskrivning, när jag pratade med din chef ansåg han det i varje fall.

Nåja skadan är redan skedd, vi hoppas att den läker och reser oss igen ännu en gång trots att jag egentligen bara vill ställa mig och skrika rätt ut att det räcker nu vi behöver inte mer problem just här och nu!

Nåja det kunde  vara så mycket värre vi får helt enkelt göra det bästa av situationen!

3 kommentarer:

 1. Fy sjutton, det där låter riktigt otäckt! Hoppas det ändå är hyfsat bra med er, efter omständigheterna. Förstår att du vill skrika och gorma, frustrationen måste vara väldigt stor. Men ni har livet i behåll och det är ändå det viktigaste, även om jag förstår att det låter som en klyscha att påpeka.
  Sköt om er och var rädda om varandra!

  Skickar mina varmaste kramar till er<3
  Suz

  SvaraRadera
 2. Men Nettan, fy vad hemskt det låter. Riktigt hemskt.
  TUR att det inte var värre, kan man kanske säga. Men jag fattar så att du blev RÄDD, och att du är ärligt förbannad.
  USCH. OCH att chaffisen den var arrogant till råga på allt.
  HOPPAS att ni kan åka upp till Värmland i jul. HOPPAS verkligen det.
  Stora kramar från mig!

  SvaraRadera
 3. Åhh, jag blev så orolig att jag bara höll andan tills jag kom till slutet av din text. Usch och fy! Jag förstår din ilska, rädsla och hjälplöshet. Och tacksamheten över att ni har varandra. Det viktigaste av allt. Men det är tufft att bli golvad om och om igen. Tillsammans är ni starka och jag hoppas innerligt att ni reser er igen. Tilltufsade men starkare än någonsin. Hälsa mannen att han ska krya på sig och så hoppas jag att allt ordnar sig.

  Ta hand om varandra.♥

  Kram

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin