onsdag 27 april 2011

Från vinter till sommar


Körsbärsblommor

Vinterns kyla förvandlades snabbt till sommar här i Skåne och säkert i många andra delar av  landet, tyvärr tycker jag att det går för snabbt, träden är i princip fullt utslagna redan, vårt körsbärsträd och plommonträdet har börjat att blomma, bokträden har slagit ut, fortfarande är det en skir grönska men det går så snabbt att risken för att missa den skira grönskan i bokskogen ute i Torup är stor, ( vi brukar alltid promenera där, men nu är det länge sedan sist).

Försöker att gå en runda i trädgården varje dag med kameran för de är så mycket som händer från dag till dag. Träd som knoppas på kvällen är fullt utslagna nästa dag.


Jag tycker om när våren kommer i lagom takt, med vackra klara kvällar, där dimman sakta reser sig från dammen ute på fältet på min promenadslinga. Där kvällarna sakta övergår i skymning och man kan sitta ute länge, bara vara, lyssna. Ett annat tecken här hemma på att det är vår/sommar är sonens återkommande fascination för (snäckor) sniglar, han gillar ju dessa kryp och har gjort sedan han upptäckte dem strax efter ett års ålder och jag glömmer aldrig när han plockade in dem för att de inte skulle frysa, vi hade snäckor i hela hallen.


Årets första snäckrace, observera konservlocket som ska föreställa en färja! Klaga aldrig på barns fantasi, för där vi ser något omöjligt där ser barn en hel värld av möjligheter!


Kram

1 kommentar:

  1. Hej Nettan!

    Ja, sommaren dundrade verkligen in i en rasande fart för en tid sedan. Allt exploderade i en faslig fart och man hann knappt med. Därför var regnet och de kyliga vindarna som vi fick i söndags faktiskt välkomna i mina ögon. Dels behövde vi mer än väl regnet och sedan känsn det som det är bra att sommaren stannar upp lite så att naturen och vi hinner hämta andan. Men samtidigt hoppas jag ju att de varma vindarna snart återvänder igen. :)

    Vad härligt med snäckrace! Det är sommar det! :)

    Sköt om dig Nettan!

    Kram Lotta

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin