tisdag 19 april 2011

Drömmar

Liten son har många drömmar, men den största är nog att få åka ut i rymden. Härom kvällen vid middagen satt vi och pratade, han pratade om de planeter de ritat i skolan, om att de i klassen var för små för att få åka tillsammans med skolans ettor och tvåor till planetariet i Lund. Han frågade varför det var så?
Han samlar på böcker om rymden, om planeter, om stjärnor. NASA's hemsida är en guldgruva för en kunskapstörstande liten sjuåring med specialintresse. Han ser det vackra där vi bara ser ett sammelsurium av färger, senast på utvecklingssamtalet för en vecka sedan berättar hans fröken detta:

Wille frågar om han får en snäcka som ligger på hennes skrivbord i en skål, efter en stund kommer han tillbaka och hämtar ytterligare en, och sen en till, han försöker visa dem för sina kompisar, någonstans på vägen kommer han till insikt och säger till sin fröken, " Fröken, de andra barnen ser nog inte samma saker som jag ser!" Han tycker nämligen att snäckan han håller i handen är mycket vacker!


Ibland så kan jag titta på honom och se hur han funderar, hur alla hans små kugghjul klickar i varandra och formulerar tankar som han fäster på bilder när han ritar, i drömmar som han berättar om innan han ska  sova. Jag hoppas att han ska få fortsätta att utvecklas, att få vara den han är utan att stöpas i en specifik mall.

Bild hämtad från NASA's hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin