onsdag 3 augusti 2016

Utflykter

Utflykter hör semestern till, vi har nu varit i söder, väster, samt sydöst i vårt vackra landskap. Via har vandrat i Hovs hallar, när barnen är med blir det inte några längre vandringar men den i Hovs hallar på Bjärehalvön var dock tuff nog, ner går det ju alltid lätt men branta stigningar är tufft, och man känner att man behöver mer sådana stigningar. Älskar våra vandringar både med barnen och de lite längre vandringarna utan barnen.


Att dyka från klipporna rätt neri havet vid Hovs hallar är populärt bland ungdomarna, vi avstod dock, men vi hörde deras tjo och tjim under vår vandring.Visitkort i form av stenhögar, vackert.


Här stod vi lite förbryllade, kan verkligen vågorna gå så högt upp och placera stenar så perfekt på avsatser och klippor, nej de måste ha fått hjälp av en människa tror vi nog.Den steniga stranden vid Hovs hallar, vi lyckades hitta en fin solig picknickplats tillslut innan det blev dags att ta sig tillbaka till utgångspunkten hade vi en brant klättring framför oss.


Puh, uppe på ängen, vacker utsikt mot Kullaberg.


Busvädret rullar in och vi klarade oss precis.


Nästa utflykt gick till Halland och Mellbystrand, en strand där du faktiskt får köra hela vägen ner till stranden och parkera bilen, härligt skön sandstrand. Vi tillbringade dagen i Södra Mellbystrand, badade trots gråväder och blåst, körde vidare till Tylösand och hamnade på en mysig pizzeria alldeles bredvid stranden, vad vi inte visste då var att det hade varit rödflaggat hela dagen för farliga underströmmar och att en man faktiskt hade drunknat vid badet i Tylösand. Läskigt!Nu är augusti här, och det känns lite vemodigt att det bara är några semesterdagar kvar, för sen när jobbet börjar går det så snabbt mot höst och jag tänker verkligen suga musten ur dessa sista sommarveckor. Visst det kan vara fint långt in i september, men samtidigt är det som om att det mister sin charm, kvällarna mörknar snabbare och vardagen kommer rulla igång.

Men allt har sin charm.
Hur känner du inför sommarens slut? Vad ser du fram emot med hösten som snart är över oss?4 kommentarer:

 1. Absolut hör utflyker till sommaren. De är viktiga, och jag minns med nöje många av de utflykter jag själv gjorde med familjen under uppväxten.
  Så kul att ni tar med era barn på vandring igen.
  Sommaren ja och dess slut ...
  Jag ser augusti som en sann sommarmånad, och ffa här förstås. Nu är det som hetast.
  Men även hemma. Augusti är vacker och lite vemodig.
  I september tycker jag också att utekvällar etc förlorat sin charm. Det blir mörkt, det är en annan känsla i luften. I september är jag ofta redo för hösten.
  Här slutar jag använda mitt deck ngn ggn i september, alltså att sitta ute på det.
  Men än är det sommar, både här och hos dig.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alla dessa härliga sommarutflykter, det är underbart att bara packa matsäck och dra i väg. Vissa gånger vill ju barnen inte alls följa med när det gäller vandring men oftast så fungerar det så bra att de följer med, men det blir aldrig milvandringar för de är inte riktigt där ännu.
   I år har sommaren försvunnit redan, det har blåst kallt nu i några dagar men jag hoppas det blir fina dagar ändå, det kan ju alltid vända.

   Kramar

   Radera
 2. Vilka härliga utflykter ni har gjort i sommar Nettan och nog är det ett fantastiskt vackert land vi bor i. Även om det är vackert året om så blir det på något vis än tydligare på sommaren då allt grönskar, solen skiner och vindarna är varma. :)
  Augusti brukar alltid ha ett sting av vemod för mig. Sommaren som går mot sitt slut och mörkret och kylan som kryper på. Men i år har vi haft en fanatiskt fin och lång högsommar sedan maj månad och då känns det på något vis helt ok att hösten närmar sig så smått. Dessutom har jag en förhoppning om att hösten kommer att bli minst lika vacker som sommaren har varit. Allt det härliga som är hösten som vi har att se fram emot. För mig lir det dessutom en spännande och utmanande höst så jag ser fram emot det som komma skall med förväntan. :)

  Ta hand om dig vännen och ha en fortsatt fin augusti och krama ur det sista ur alla de fina sensommardagarna.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad jag tyckte om ditt gula inlägg, och vet du, i morse när jag åkte hemifrån såg jag att vår första solros slagit ur, så stolt, gul och vacker, underbart.
   Härligt att du precis som jag ser fram emot hösten och jag måste absolut få höra mer om det äventyr du har framför dig!

   Kramar

   Radera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin