onsdag 27 juli 2016

Semester, roadtrips, födelsedagsfirande

Första semesterveckan avslutades med vacker konsert i Mölleberga kyrka av de här killarna, celloduo och vackra stycken. Det var en solig kväll och barnen drog på jakt efter små monster med sina telefoner. De har nog aldrig gått så mycket som de gjort den senaste tiden. Och när de upptäckte att de var tvugna att gå upp mot en mil för vissa ägg, super tycker jag för då kommer barn och vuxna ut och rör på sig!


Vackra buketter fick jag av sonen och hans kompis efter deras konsert. Alltid uppskattat.


Det har blivit en hel del strandhäng med vänner och barnens kompisar, mysigt, Klagshamn är en strand som ligger nära och är helt ok.


Under den andra semesterveckan har vi hunnit med utöver sol och bad, två föreställningar med stand up, en på folkets park i Malmö och en vid Helsingborgs kanotisternas område vid Fria bad. Det har varit ljuvligt varma sommarkvällar.Roadtrip till vackra Österlen både på torsdagen och söndagen, på torsdagen strosade vi runt och tittade i Simrishamn medan sonen spelade på en begravning och på söndagen tog vi en tur till Sandhammaren för sol och bad, så mysigt och skönt.


Tredje semesterveckan är vi lite lata inledningsvis och tar det lugnt här hemma under måndagen. Under gårdagens födelsedagsfirande styrde vi bilen västerut till vackra Danmark, vi stannade till i Helsingör och väntade in solskenet, passade på att Besök Hamlet Live på Kronborg Slott (detta då det är 400-års jubileum av Hamlet) och såg Hamlet deklamera och fäktas. Barnen tyckte det var spännande och snart börjar Shakespearfestivalen.


När solen kom fram styrde vi bilen västerut mot Tisvildeleje och Gilleleje, vi solade och pratade, letade efter en bra restaurang (som vi också hittade) njöt av trad jazz på torget vid middagen i Gilleleje, flanerade och såg vackra hus och fina trädgårdar. Ljuvligt att bara få vara!Och så den vackra solnedgången, så underbart där på stranden i Gilleleje, och så hem igen men vi kommer snart tillbaka till Danmark, snart igen!Nu njuter vi av en lugn och skön onsdag men vi har planer för morgondagen, mer om det vid nästa inlägg!

Kram

1 kommentar:

 1. Så härligt ni har det i sommar. Jag har ju hängt med via fb och insta också.
  Vädret verkar mestadels ha varit toppen. Underbart.
  Danmark, så härligt. OCH Hamlet därtill!!
  Fortsätt att ha det toppen!
  Kram

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin