söndag 17 januari 2016

Att älska vintern!

Det har varit lite gott och blandat denna helg, vi har varit hemma och gjort alla de där sakerna som man ibland inte hinner med under veckan, ni vet städa så att det blänker i bänkar och skåpdörrar, eller att tvätten doftar ljuvligt på väg in i skåp och lådor, det var en härlig känsla i går när allt var klart. Jag har gått från att vara en morgontrött person till att bli morgonpigg och jag är inte någon nattuggla om jag inte måste. Men jag är hellre morgonpigg än morgontrött.Ordning och reda i köket, jag har haft ett hörn i mitt kök där saker samlats under hösten, igår gjorde jag något åt detta hörn och känslan av välbefinnande som infann sig efteråt var lättnad. Tror inte jag kommer samla på mig så mycket saker där igen.


I dag söndag har det varit underbart vinterväder. När vi vaknade var det ca tio minusgrader och vi hade bestämt med goda vänner att vandra nere i Måkläppens naturreservat tillsammans med barnen så vi var uppe innan 08 i morse, fixade frukost och matsäck att ta med, ute var det en fantastisk soluppgång och himlen var verkligen oskyldigt blå när vi kom ner till Falsterbo Golfklubb där vi ställde bilen. Vandringen gick först förbi Falsterbo Fyr från 1795 och vi valde det säkra vägvalet vid fyren och gick tillbaka ca 1 km mot Flommen innan vi vek av ner till stranden och vandrade längs med strandkanten.
Att vandra på vintern är härligt speciellt när det är så fint väder och även om vi vandrat ca en mil idag så var det ändå pigga ben på både barn och vuxna under vandringen, mycket skönt. 


Falsterbo fyr, en vacker fyr byggd i slutet av 1700-talet.


Längs med stranden är det inte ovanligt med vrakdelar, det finns också bärnsten i sanden, ett rikt fågelliv, vilket märks på alla de fågelskådare man möter. Eftersom vandringen till största delen bedrivs på en sandrevel så vet man aldrig hur långt ut på Måkläppen man kommer då den skiftar form med hjälp av havets rörelser och det är lite av charmen med det!


Men att stå där, där himmel möter hav och man spanar ut över havet efter sälar, svanar och bara njuta av livet då känns allt så underbart.
Nu väntar en ny vecka runt hörnet, med jobb, aktiviteter, och lite guldkant.

Ha en fin vecka! 

1 kommentar:

 1. Ja, att älska vintern ja...
  DET gör jag med. Det får gärna vara kallt och jättesnöigt för min del, jag mår bra av det.
  OCH ja, att vandra på vintern i kylan är verkligen härligt. Är man rätt klädd fryser man inte så mkt. Låren brukar jag alltid frysa mest om. Kom precis hem från en PW i minus 9, och låren är ännu en timme senare inte uppvärmda. men det är rätt skönt det också, om man nu kan säga det :-)
  Tror du fattar precis vad jag menar.
  Underbart vintriga bilder du visar.
  Kramar!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin