söndag 15 november 2015

Just här, just nu!


Det har varit en konstig helg, en helg som har bidragit till funderingar på vart vår värld är på väg? Vad ska det blir för konsekvenser av fredagens terrordåd i en av Europas vackraste städer, Paris? Samtidigt så får vi inte bli skrämda av terrorism, vem ska ta ifrån oss människor modet att våga leva, att våga samlas, våga gå på fotboll, gå på restaurang, på en pub/bar, på konsert. Vi ser bara en smula av den terror som civilbefolkningen i Mellanösterns länder möter dagligdags. Men vem ger andra människor rätt att styra över våra liv, över våra vanor? Att kriga i en religions namn är så fel, och i någon nyhetssändning satt jag och lyssnade på en svensk imam, en rabbin från någon av de judiska församlingarna i Sverige och en präst från Svenska Kyrkan, alla tre vara rörande överens  om att att kriga i "Guds" namn är fel, det står ingenstans i några av de tre stora världsreligionernas skrifter att man ska döda oskyldiga människor, kvinnor, barn, gamla eller olika företrädare för olika religioner, snarare så ska civilbefolkningen sparas och Gud uppmuntrar inte till krig i sitt namn.
Jag tror att konflikten med IS kommer kräva väpnat våld men även förhandlingar förhandlingar med ledarna i Mellnöstern, förhandlingar med de Europeiska ledarna, med Ryssland, med USA. Världen behöver hjälpas åt, FN behöver gå in med sanktioner, med förhandlingsdelegater och detta måste få ett slut innan vår planet säger upp bekantskapen med hela mänskligheten, tyvärr tror jag det kommer bli ännu värre innan det blir bättre.





Men mitt i denna konstiga helg, i galenskapen som färgat fredagen den 13 november 2015  för all framtid så har det även varit en bra helg, en fin helg med mycket vemod, med god mat. Vi testade Pinchos i Malmö, tog en kopp kaffe/te på Starbucks och såg deras julmuggar som verkar röra upp känslor på andra sidan Atlanten. Vidare till en fantastisk konsert i Malmös nya stolthet, Malmö Live, och vilken fin arbetsplats Malmö Symfoniorkester har fått, kul. Vi lyssnade på  Kristina från Duvemåla (Konsertversionen) och ja tårarna rann, mycket men vi skrattade också och sjöng med i en del av styckena. Väl hemma satt vi länge och pratade mannen och jag, om allt mellan himmel och jord och att få lite tid på tu man hand är inte fel, nu lär det nog dröja till nästa gång då vi haft två sådana helger på rad!

Hoppas nu på en härlig vecka 47, lite adventförberedelser för att smyga igång den ljuvligaste av tider som ligger alldeles runt hörnet, promenader med mannen och härlig tid med barnen ligger i planeringen förutom jobb och skola.

1 kommentar:

  1. Ja, nu har fredagen den 13 för alltid fått ny innebörd. Ett nytt datum är inetsat i våra hjärnor och själar. Världen har fått ännu en knäck, och den blir sig aldrig mer riktigt lik.
    Som du säger, en sådan underlig helg blev det.
    Men vi ska tro att ljuset ska segra ändå, vi måste tro det. Ngt bra ska komma ur det hela.
    Men tankarna går till de arma som drabbats så jävla hårt. Alla efterlevande, och hela landet.

    Ja, nog föds det våld ur detta. Jag vet inte. Förhandlingar hjälper inte. FN, ja, man kan hoppas att de gör ngt. Men jag tycker ofta de är SÅ flata.
    Kramar!!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin