måndag 6 april 2015

Söndag på en måndag

En extra ledig dag, annandag påsk, vi har njutit av långhelg, och att jag hade semester i torsdags gav ytterligare en dags ledigt under barnens lov, något som uppskattades av både stora och små. Vi har njutit av finvädret, varit ute i vår underbara natur, planterat, hälsat på hemma hos svärföräldrarna och i dag tagit en tur till Kullens fyr.



Fyren ute på spetsen av Kullaberg är en av Sveriges äldsta fyrplatser, redan då Skåne var danskt låg här en sk papegojfyr och under seklernas gång har den ändrats till den fyr som står där i dag och som är fullt fungerande och som aldrig får slockna. Numera finns dock ingen fyrvaktmästare men fyren är öppen med med fin utställning och ett trevligt café. Mannen som driver caféet berättade spökhistoria för barnen om Kullamannen och att Mölleborna ogärna ger sig upp till fyren efter det att det blivit mörkt.  En fascinerande bit av Sveriges kust med mycket sägner och folktro.





Utsikten från Kullaberg är fantastisk, hänförande, och många är det som besöker detta område, både utländska turister av alla bilar på parkeringen men även många som njöt av en extra ledig dag tillsammans med familj och vänner, med medhavd picknick eller något de köpt i caféet.




I dag blåste det endast ca 2 m/s mot det normala mellan 5-15 m/s enligt väderstationen och det syntes på havet att det var lugnt, vi har varit där på sommaren då det har blåst mycket mer, och jag är glad att det inte blåste så idag eftersom det fortfarande är väldigt kalla vindar och kallt i luften där det inte är lä.


På väg ner från Kullaberg stannade vi vid utsikstpunkten och lyssnade på tystnaden, fotograferade en del och bara njöt av de varma solstrålarna.

Färden vidare hem gick via Sofiero, och vi bestämde att det snart är dags för ett besök där, och som jag sa till mannen i dag det är skönt att vara ledig alla helger denna vår och ta vara på dem tillsammans med familjen.

Via Glumslövs  och Hilleshögs dalar åkte vi hem men vi hann med att stanna och spana på utsikten. Skåne är fantastiskt, och det finns många vackra pärlor att stanna vid och beundra. Nästa gång tar jag er med någon annanstans. Ha en skön vecka.






2 kommentarer:

  1. Vilken skön dag!
    Ja Kullamannen har jag ju hört talas om. Roligt med spökhistorier.
    Spännande.
    Så man får gå upp i den fyren? Tror att tom jag skulle kunna klara det då den inte ser så hög ut. Själva fyrtornet alltså. Jag klarar annars inte av att gå upp i fyrar, får svindel då man ska klättra upp för spiraltrapporna som går längs vägarna.
    Älskar fyrar, det är verkligen ngt speciellt med dem!
    Vilken fin dag ni fick. OCH så härligt det är att påsken är så lång hemma.
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Härligt med vårutflykter:) Sköna bilder!
    Här har jag däckat med feber och huvudvärk, trist men det är skönt att vårsolen lyser idag i varje fall.
    Ha en fin onsdagskväll!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin