lördag 11 april 2015

Projekt


Veckan började ju bra, men i mitten av den så blev det totalstopp för dottern, värsta migränanfallet någonsinn, läkarbesök och migränmedicin, solglasögon och tysta mörka rum, 52 timmar av pina med smärta och illamående för hennes del, och jobbigt för denna mamma som vill lindra och hjälpa. Nu har vi medicin för framtida anfall och kan på så vis mota olle i grind.


Sonen fortsätter på sin turné, denna helg är de i Norrland, Umeå och Luleå får besök och han njuter av att ha kul tillsammans med andra musiker. Vi här hemma tar itu med ett projekt som jag längtat efter att göra sedan vi flyttade hit 2011, nämligen trädäck på de hemska plattorna på baksidans uteplats och idag vara det dags att dra igång projekt trädäck så medan sonen "välter" arenor i Norrland får resten av familjen välta plankor här hemma. 


Så tidig förmiddag, uteplatsen förberedd för att göras vid...


...plankor och skruvdragare, bra kompisar när det gäller och visst går det smidigt att lägga trall med en skruvdragare? Slätt skönt golv att gå på med vackra mönster pga kvistar...


... och i en del av reglarna finns det riktigt vackra kvistningar, träet är dock tungt pga impregneringen och det kommer nog ta ca ett år för däcket att torka så att olja det är inte aktuellt detta år men nästa vår så.


Årets första nyckelpiga, så vacker och så vintertrött. Hos våra släktingar i Maine är det massor med snö medan vi här hemma har njutit av sommartemperatur med ca 18 grader nu på eftermiddagen och varma vindar. Men ingen explosion från våren ännu, än så länge är det bara knoppar i magnolian och körbärsträden.


På eftermiddagen njuter vi av färdigt trädäck, solsken och fågelkvitter, av doften av virke och av andra vårliga dofter, det märks att grannar också förbereder sig för vår och sommar och visst går de månaderna så snabbt?

Ha en skön helg!

1 kommentar:

  1. Stackars dina flicka som drabbas av migrän så hårt. Jag har aldrig haft det, tack och lov. Förstår att det inte ens går att föreställa sig.
    BRA med medicin som hon kan ta nästa ggn. HOPPAS medicinen är bra!
    Underbart med trädäcket. Vilken skillnad, och vad härligt det måste kännas.
    Kramar!!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin