söndag 7 december 2014

Adventstid

Förra lördag var jag på utflykt, till fina Suzdet var bloggträff med fina tjejer, julmarknad på Musteriet i Sövde och ja jag har hittat nya favoriter, bland annat deras äppelglögg. Hemma hos Suz blev det brunch och som vanligt flög tiden i väg när vi tjejer kom igång och började snacka. Efter bloggträffen bar det av till Musikhögskolan i Malmö för avslutning på Stråkforum, och det var några år sedan vi var där sist på en avslutning men det var lika fint som vanligt!

Söndagen första advent...
"... adventsljus lys för mig, adventsljus lys för dig, adventsljus lys för oss, lys för kärleken". I den gamla kyrkan ute på slätten har vi sjungit in den vackraste tiden på året, ljusen glimmar och alla de sånger som hör första advent till har sjungits. Just kring första advent finns traditioner som blivit starka här i Skåne för oss som familj, och första advent är en sådan dag med mysig frukost, sång med kyrkokören i den gamla kyrkan och krubbygget. Sen skapas nya traditioner med tiden, en av dem är att baka pepparkakor tillsammans med en kompis och hennes barn, men den behöver inte vara så fast  avseende dag och tid. Att få vara tillsammans och vara med familjen är också viktigt. På eftermiddagen var vi hemma hos henne, pepparkaksbak och mys stod på vår agenda.


Måndagen innebar jobb och tågresa till Värmland, besök på Musikhögskolan i Örebro med konsert på tisdagskvällen tillsammans med min pappa för att lyssna på sonen när han spelade. På onsdagen blev det tåget hem igen.


Väl hemma igen har denna lilla krabat upptagit mycket av vår tid tillsammans med alla vardagsbestyr.I går lördag var det dags för fest, makens kusin har fyllt jämt och firades ordentligt inne i Lund, god mat, mycket skratt och dans blev det, att få klä upp sig fint och ha högklackade skor hör inte till min vardag i vanliga fall men i går var det väldigt roligt att få klä upp sig.I dag söndag är makens pepparkakshusprojekt klart, så nu är det vackert pyntat och på plats! Det blir en lugn söndag här hemma, dottern ska på kalas och vi andra ska pyssla och plocka här hemma, laga en god söndagsmiddag och bara koppla av. Nu är det två veckor kvar till jullov och det ska bli så mysigt att få vara ledig med familjen och bara vara tid.


Ha en underbar andra advent och fin vecka!

2 kommentarer:

 1. KUL med bloggträff. Sådana är alltid spännande!!
  Länge sedan jag var på sådan nu. Underbart med konsert. Förstår att nu njöt av den.
  OCH vilket vackert peppparkakshus. WOW!!!
  Fantastiskt fint!!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Kära Nettan! Jag har läst ditt blogginlägg men hade inte tillgång till min dator så jag tänkte att jag skulle skriva när jag hade det, men så rusade tiden iväg men nu så! Underbart med er bloggträff...önskar jag kunde vara med någon gång! Jag läste med värme om konserten och förstår hur underbart det måste vara att lyssna och se sonen på scenen. Mina ögon har njutit av det vackra pepparkakshuset som maken gjort - vad han kan!! Jag tycker så mycket om pepparkakshus. Vackra färger och vilket arbete med fönstren och det vackra taket!

  Vilken söt liten familjemedlem ni har!

  KRAM och glad tredje advent <3

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin