onsdag 2 november 2016

De sista skälvande dagarna i oktober...

När hösten väl hittade hit kom den snabbt igång, kalla vindar, löv som dansar och frost på morgonen, leta fram mössa, vantar och tjockare vantar, blåsiga dagar blandas med fina dagar, sol på dagen och sen kalla kalla nätter. Dagarna som blir allt kortare och i lördags ställde vi tillbaka klockan en timme. 
Barnen har gått på höstlov, en vecka av frihet och lite lästid innan de nationella proven drar igång.


De stora träden ute på vår gård är i princip kala nu efter den sista blåsten men det var fina färger att njuta a v, snart är alla de vackra löven borta och trädens kala grenar kanske fylls med snö om vi har tur i år.

Det har varit tyst här på bloggen, vet inte varför egentligen men vardagen har varit snurrig, mycket både på jobb och i privatlivet har gjort att mitt egna reflekterande och skrivande har fått stå tillbaka. Jag vet att jag inte ställer krav på mitt skrivande men en ouppdaterad blogg är bara tråkigt. Det har varit kulturnatt i byn, och sonen deltog med den ensemble som han spelar i, många härliga låtar från den afrikanska kontinenten. Härligt att se hur de utvecklas när de börjar spela alltmer avancerade låtar.


Halloween kom och försvann, men utsmyckningen med pumpan fick stanna kvar då den är fin ännu, oftast möglar de på bara någon dag men då det är rätt svalt så håller den sig fortfarande och lyser fint på kvällarna. Årets pumpa är nog den vi har varit mest nöjda med avseende karvningen. Att kunna köpa halmbal hos bonden var ett klart plus detta året och det kommer jag nog göra fler gånger för det är så tråkigt när det är nere platt på marken  bara.


Bus eller godis, jodå några enstaka  barn hittade till oss men i söndags hade barnen Halloweenfest tillsammans med skolkompisar och det blev så bra, föräldrar som var engagerade i olika stationer, utklädda, Dracula som hade gått i ide och knytkalas, vilken härlig uppväxt våra barn har i den bygemenskap som finns via deras skola jag är glad att vi inte valde annorlunda för dem.


Längre norrut har snön gjort entré, bland annat hos store sonen så snöade det i går kväll och ja jag är väl den enda som längtar efter en rejäl vinter igen. Det har varit sex år med usla vintrar, jag längtar efter snö och allt som hör till. Men hösten får gärna bli klar först och alla träden är inte kala än så ge det några frostnätter till innan samt vinterdäck på bilen så är vi redo.


5 kommentarer:

 1. Inget höstlov här inte, men väl en ensam fikapaus på jobbet vilket gav en stunds bloggläsande:) Vad roligt att läsa några rader här hos dig. Jag är väl inte heller så flitig på vare sig uppdatering av min egen blogg eller att kommentera, men som vi sagt så många gånger tidigare - det blir när det blir och vi ska inte känna tvång. Men visst är det roligt när det väl händer!

  Visst har hösten varit vacker, även om det både stormat och regnat också. Många löv kvar hos oss och de kan få falla innan någon vinter sätter igång. Men så är jag ju skåning och van vid milda vintrar;) För min del kan snön vänta tills Lucia och sen gärna få försvinna efter trettonhelgen:) Eller rättare sagt, om det bara frusit till ordentligt först och sen snöat så att det låg kvar vitt och vackert. Med bibehållen kyla och inga vansinniga mängder snö så att man inte vet var man ska göra av det och måste skotta fram bilen varenda morgon!
  Men det är önsketänk i Skåne, det är liksom antingen eller på något sätt. Från plusgrader till mängder av snö, sen kan det smälla till med tvåsiffrig kyla som nästa dag övergår i plusgrader och regn ... njäe det kan jag vara utan.

  Härligt att se den fina utvecklingen hos barnen, hos er musik och sport och hos oss har det mest varit dansen. Även om dottern hade några år på musikskolan med gitarr, vilket också var kul att både se och höra när de hade sina konserter. Det är så fint att få delta i deras aktiviteter och få ta del av både utveckling och gemenskap. Vår dotter har bestämt sig för att jobba ett tag och sen kanske resa lite. Hon har jobb på restaurang nu och emellanåt känns det som om vi mest säger hej och hejdå.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Suz, det är lite så det ska var, dvs kravlöst utan listor och att skriva när man känner för det! Jag tror jag har bloggat så länge att det inte gör något med längre uppehåll i bland, och livet är ju så mycket inte alltid jag hinner med att skriva då vardagen rullar på så snabbt.
   Ang vintern så får vi väl se hur det blir med snö, än så länge är det ju plusgrader dagtid så det dröjer nog och jag vill ha fler frostnätter innan vintern.

   Må gott och ha e n fantastisk helg!

   Nettan

   Radera
 2. Nettan!!
  jag har saknat dig här, och jag har saknat dig hos mig. Blev SÅ glad när jag såg kommentaren hos mig imore. SÅ välkommen tillbaka både HÖR hos dig, och hos mig!!
  Så roligt, roligt att du är igång igen!
  Ganska härligt med höst och storm och regn, det här till, kan jag tycka, Iaf på dina breddgrader.
  Jag har läst på många ställen att ni därhemma kan vänta er en riktig vargavinter. Hoppas det blir så! Det vore ju på tiden, eller hur?
  Vilken vacker, vacker pumpa ni karvade iår. SÅ fin!
  Men visst, de ruttnar fort. Jag ska slänga mina imorrn så sopbilen kommer :-)
  Låter som en bra Halloween hos er!
  Bra att det tuffar på bra för barnen.

  Massor, massor av kramar från mig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att vara tillbaka på ett kravlöst vis, jag har funderat mycket på att sluta skriva för jag hade helt enkelt slut på saker att skriva om. Tror det kommer bli färre inlägg framöver om inte oväntad inspiration infinner sig.
   Idag är det en vacker höstdag ute, med strålande sol och blå himmel, men norr och väster om oss lurar oväder så vi får väl se vad det blir av det hela!

   Ha en skön torsdag!

   Kramar

   Radera
 3. Å, saknar dig med Nettan! Jag är helt skyldig att jag inte hälsat på här - min tid framför datorn har varit minimal. Det har mest blivit instagram och som du vet är jag jätteglad att vi "ses" där ;-) Tror visst att du också pausat - skönt att göra det mellan varven.

  Jag tycker så mycket om den här årstiden. Dina bilder gör mig varm inombords, tycker jättemycket om erat fina pynt (pumpan är helt underbar! Halmbalen är så fin till)
  Tänk att det kommit snö på sina ställen redan - håller med om att frostnätterna är fina. Vad duktiga barnen är. Finns ju inget bättre när man vet att de mår bra, trivs och utvecklas.

  Stor kram!
  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin