onsdag 28 september 2016

What goes around, comes around

Malmö, en orolig stad.
Lite så känns det just nu. Malmö som stad är en orolig plats, senaste tidens oroligheter har faktiskt börjat påverka mig på ett nära plan, och kanske lite för nära, bilar som brinner i princip varje dygn och så skjuts det otäckt nära min arbetsplats och drabbar hårt bland barnfamiljer. Otäckt. Media frossar, polisen är tyst, rykten går bland barn och ungdomar och min vardag måste jag ta neutral ställning och möta detta. Om det påverkar mig? Jo absolut, långt in i själen eftersom jag är människa.I min trygga bubbla då?
Jo där är det annat som går runt, nämligen min diabetes som fått frispel efter sommaren, något kilo upp och allt löper amok. Jag svarar med stränga tag mot mig själv med kost och motion som i sin tur resulterar i berg och dalbana initialt. Snart ska jag väl vara på banan igen, det är dock bara otäckt när känningen av lågt blodsocker susar genom kroppen och jag bara vill tömma kylskåpet och sen ska vi inte tala om de obehagliga konsekvenserna efteråt när man bara mår rätt kasst de är inte så roliga.


Tror min man kände det så här i går kväll när blodsockret åkte ner i nivå med golvet och jag något skakig insåg att jag hade årets känning. Kan säga att det blev en orolig natt för min del och orolig sömn.

Höst
Jo den har lyst med sin frånvaro ända tills idag, i dag är det grått, mörkgrått, blåsigt men fortfarande ovanligt varmt. Träden skiftar färg, hela naturen skriker att det är höst men med ovanliga sommartemperaturer. Längtar efter kalla klara dagar men de kommer, för det kommer aldrig bli  bara en årstid året runt, det skulle jag nog aldrig klara av, årstidsmänniska som jag är.


Precis som många andra skriver så är jag fullständigt mätt på sommaren, jag vill bara plocka undan sommarkläderna, plocka fram höst och vinterkläderna med koftor och sjalar. Göra höstfint hemma, massor med levande ljus och bara njuta av busväder utomhus. Det är helt ok för det  har varit en fantastisk sommar vädermässigt men det är bra nu! Jag är redo att släppa taget om sommaren 2016 den längsta jag någonsin upplevt!
Med höst följer roligheter
Jodå, vi föräldrar har i barnens klass kommit överens att skapa en ett halloweenäventyr för barnen, de är en sådan fin klass och trots att det finns många viljor så fungerar barnen så otroligt väl tillsammans, så till helgen ska det smidas planer och många av barnen är passande nog denna helg i väg på scoutläger och då blir det planering något jag ser fram emot. Har sett längs med vägen hem att pumpaförsäljningen har startat, men det känns aningens tidigt, tror jag väntar några veckor innan det blir dags för pumpor. Men det är något visst med färgen från pumpor och höstlöv som lyser upp, mer orange åt folket!Andra höstplaner?
Det lär bli fler vandringar för vår del, naturen i Skåne är fantastisk och vi har några att välja på, näst på tur är Fulltofta strövområde, som har flera olika vandringsleder, vi får se vilken vi väljer denna gång. Sedan finns Söderåsens nationalpark (Skärlid och Kopparhatten) ett måste när träden brinner av höstfärger. Längtar efter det och det blir en tuffare vandring upp till Kopparhatten.


Det kommer också bli familjemiddagar, höstgrytor, bra böcker och massor med film, så kom igen hösten jag är redo.

Kram

(Alla bilder i dagens inlägg är från nätet)

2 kommentarer:

 1. Vad trevligt att du också skriver i punkt idag. Dessutom har vi en del gemensamma nämnare, som att vi bägge två är LESS och klara med sommaren 2016.
  Bye bye...
  Ge oss hösten nu.
  Malmö, det slog mig när jag var hemma att nyheterna varje morgon fylldes av bilbränder, skjutningar etc. FY fan, rent utsagt. Märkte noll och inget i Sthlm och i den förort där jag vistades. Men varje morgon, i princip, kunde nyheterna rapportera om detta i andra förorter och delar av Sthlm. Malmö är väl ännu hårdare drabbat? USCH!
  Fattar om det påverkar dig.
  Diabetesen, inte roligt. MÅ det lugna sig där också.
  Vandringar? Perfekt på hösten. Peter och jag ska snart börja ge oss ut igen också.
  Kramar!!!!

  SvaraRadera
 2. Oroligheter påverkar och när det dessutom kommer nära blir påverkan än större. En känsla av otrygghet och maktlöshet som sprider sig. Ringarna på vattnet blir många.
  Tråkigt med en strulig diabetes och all oro det för med sig för er alla. Jag hoppas att både den och du snart är tillbaka på banan igen.
  Sommaren har verkligen varit magisk men nu vill jag ha höst för hela slanten. Att ha över 25 grader de sista dagarna i september är, hur skönt det än må vara, inte normalt någonstans. Och de åskoväder som vi har drabbats av de senaste dagarna hör inte heller till vanligheterna denna tid på året. Så nu när temperaturen faller i takt med alla färgstarka löv så njuter jag. Jag älskar hösten precis lika mycket som övriga årstider och då sommaren är den mest intensiva tiden på året här på gården står hösten för ett välkommet och efterlängtat lugn. Tid att njuta av skörd och allt det vackra i naturen. Tid för återhämtning och för att ta itu med allt som har fått vila under den intensiva sommaren. Jag tänker hänge mig fullt ut och omfamna hösten denna oktober. :)
  Ni har en härlig höst framför er Nettan. Njut och ha det så gott tillsammans. :)

  Stor varm höstkram♥

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin