lördag 3 september 2016

En föraning om höst

Så kom då den första dagen i september då det kändes i luften att årstiden är på väg att förändras, här hemma doftar det gott av kanel, kardemumma och äpple, äppelpaj, äppelkaka och äpplen är verkligen i säsong just här och nu. Det är något obeskrivligt vackert med äpplen och alla de varianter och smaker som finns. Om några veckor blir det en tur till Kivik och äppelmarknaden, massor med frukt till bra pris, tulpanlökar och hantverk, alltid lika mysigt.Att rensa efter sommaren är skönt, att få plocka i hop och förbereda för hösten, städa undan sommardynor, och plocka fram filtar, ljus och lyktor, börja planera tillsammans med andra föräldrar höstens klassfest vid halloween.  Låna bra böcker och krypa upp i soffan med en riktigt bra bok och en kopp te, kolla bra tv-serier och filmer. Göra höstvandringar är också härligt, plocka med sig god svamp och göra en fantastisk gryta till kvällen och njuta av att regnet slår mot fönstret och vinden viner runt knuten.


I de mörka timmarna innan gryning så har vi fullt ös här hemma, två gulingar som jagar varandra i full karriär genom hela huset, mattor ligger hoprullade på golvet och vi människor vaknar ofta av någons landning eller avstamp. I morse hade grabben på bilden nedan och jag en diskussion om vad sovmorgon innebär för honom och för mig, sovmorgon en lördag är åtminstone till 07:30 men 05:00 är inte ok på en lördag!Ser du fram emot hösten, vilka är dina höjdpunkter?

1 kommentar:

  1. Hej vännen!

    Jag hoppas att ni njuter av en skön septemberhelg och har det riktigt gott i solskenet. :) September bjuder på ett helt makalöst vackert väder och nog kändes lite konstigt igår när jag stod där i blomsterhandeln och skulle köpa höstblommor till krukorna utomhus. Pumpor och ljung känns lite off när det är strålande solsken och 26 grader varmt utomhus. Sommar och höst i en enda salig röra. ;) Men jag njuter av sol och värme och vet att med ens tar det slut och då blir det till att leta fram varmare kläder igen. :)

    Ta hand om dig kära vän och njut av allt det härliga som både sensommar och höst har att erbjuda. Krama om familjen.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin