söndag 11 september 2016

Sommar i september


Sommar i september, så varmt dygnet runt den senaste veckan, med klart lite svalare väder på morgonen och sen full sommarvärme dagtid, och ljumma kvällar. Vi äter från sommarens skörd av hallon och blåbär, testar hitte-på-recept och njuter av att hitta en tv-serie som hela familjen fastnar för har ni sett "En enkel till Korfu"? om inte kolla på svt-play.
Även om livet är gott, så kom också den där nedrans höstförkylningen precis lagom till den första veckan i september och det blev några dagar som jag fick stanna hemma och vila upp mig.



Att komma upp på morgonen och antingen mötas av solen som går upp eller dimman som lindar in allt så det blir så där trolskt och tyst. Tystnaden i dimman precis innan solen bryter igenom är magisk, vacker och det är härligt att kunna ta en promenad just när solen går igenom.

Nu när jag har varit hemma och sjuk har jag noterat vår unga kattfrökens vanor, och jisses vilket hålligång det är i henne, nyligen fyllda ett är hon full i fart, på allt, i allt och överallt, dock så är hon still när hon sover, men det är bara korta stunder, och hennes favoritmänniska är helt klart dottern, de har ett band som vi andra i  familjen är långt ifrån, de är helt enkelt bästisar och så blir det ofta med kattungar som inte växer upp med sin mamma, de singlar ut en familjemedlem och sen är det den som gäller, skillnaden är stor mellan Elsa och Fenix i detta fall, Fenix är mycket lugnare och mer harmonisk, Elsa är full fart dygnet runt.


En annan sak som är trevlig med att september är att det är bra priser på rosor hos många blomsterhandlare och jag njuter av en ny bukett denna helg, så härligt med snittblommor och nystädat hus, ljuvligt. 


Hoppas att ni njuter av det underbara vädret, av sensommaren och av söndagen. 







1 kommentar:

  1. Hej raraste, saknat att kika in här! Jag har totalt snöat in på Instagram ;-)

    Ljuvliga bilder och tycker om att läsa dina tankar. Tack för påminnelsen att checka in En enkel till Korfu!
    Nu känns det som brittsommar här, lite kvavt och jag längtar till lite kallare väder. Gillar också september!

    Hoppas du mår bättre!

    KRAM!!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin