onsdag 6 maj 2015

Vardagar som musikerförälder


För den som undrar så är det oftast enkelt att vara förälder till ett barn med musikaliskt intresse, men det finns mer bakom än vad ni anar, precis som vid andra aktiviteter är en förälders närvaro viktig i fråga om engagemang, om deltagande i olika aktiviteter tillsammans med barnet och istället för att sitta vid en ishockeyrink eller en fotbollsplan i ösregn handlar det om att peppa i det dagliga övandet på hemmaplan, skjutsa till olika konsertsalar och de övningar som är där och i takt med att barnet växer och utvecklas så gäller det att följa med på det som är viktigt för just ditt barn oavsett om det är stråkläger eller konsertresa. Att finnas där och ställa upp och verkligen lyssna är det absolut viktigaste.I början av denna vecka var det cellokväll på musikhögskolan och jag hade möjligheten att närvara, och då musikhögskolan missat att göra reklam för spelkvällen så var det en rätt så tom kyrka, som fylldes med vacker klassisk musik, lite skillnad mot fyllda arenor och konserthus med Rhapsody in Rock som i princip är en egen genre. Att sitta där och lyssna på dessa fantastiska elever och deras lärare var underbart och rörelsen då Hampus Linderholm (cellolärare vid musikhögskolan Örebro) dedikerar David Poppers Rekviem för tre celli och piano till minne av Mats Rondin som tragiskt avled i höstas. Tyvärr lyckades jag inte spela in hela och sen kan jag inte lägga ut det här så ni får njuta av tre andra duktiga cellister!Efter konserten hamnade vi på en mysig restaurang i centrala Örebro (Pinchos) som serverade goda smårätter 


Och jag hittad en god drink som jag tänker försöka mig på här hemma när det blir sommar och varmt (om det nu blir det någon gång efter denna iskalla vår) drinken då jo Flädermojito, och jag har aldrig tyckt att det är så gott innan men denna passade min smak, och mycket somrigt!

Nu väntar två arbetsdagar till och sen är det kortvecka nästa vecka med och en hel del tankar som snurrar i huvudet på denna kvinna!

2 kommentarer:

 1. Nu har jag precis lyssnat på vacker cello musik! Tack Nettan! Jag ryser av välbehag och är SÅ imponerad av denna talang som finns. Att den klassiska musiken fortsätter i generationer framöver. Det är lycka!
  Jag förstår att nå denna nivå kräver beslutsamhet, talang, envishet, support. Kudos till alla er föräldrar som är där, som är med och som stöttar!!

  Ljuvliga dag ni fick, med avslutande god middag. Hoppas du får chans att vila upp dig nästa vecka! Det snurrar i mitt huvud med kan jag tillägga ;)

  KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Jamen absolut. Nog får man satsa och ställa upp som förälder, och det gör man så gärna. Just det att skjutsa, uppmuntra, gå på konserter etc.
  Det krävs så mkt av föräldrarna, och ännu mer av de duktiga barnen!
  Din son är fantastisk!!
  Jag har sagt det förr, men passar verkligen som cellist. Utseendemässigt. OCH sen har han ju talang för 17 personer också!
  WOW!
  Kramar!!!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin