måndag 26 oktober 2009

Sissel Kyrkjebo

Denna sång är helt underbar och får mig att längta till julen ännu mer! Lyssna och njut på Sissel Kyrkjebo från Norge!


söndag 25 oktober 2009

Till Morfar

Första biten i detta inlägg är till barnens morfar, min pappa som ibland läser min blogg. Klicka på play och lyssna på detta gäng! I fredags var det öppen repetition med Lunds Ungdoms Orkester (LUO), fantastiskt att höra dem spela sådant som de håller på att öva in till framtida konserter. Det är duktiga ungdomar. Detta framträdande genomförs dessutom i aulan på LEL (Lars Erik Larssongymnasiet) som delar byggnad med Lunds Kulturskola. (Bild och ljudkvalité är inte den bästa, men det är för att ge en uppfattning till våra kära långt bort om vad som händer här hos oss och i vår vardag.)

LUO framför Bizets Farandole

~~~~~~~~~



Här hemma har barnens rum fått en makeover, vi köpte en hylla på IKEA när vi var där sist och det blev riktigt bra i deras rum. Till sommaren ska jag måla den andra hyllan som vi har i deras rum, vit, så att alla hyllor går i vitt istället. Passade också på att storstäda deras rum, det var verkligen välbehövligt samt att barnen själva fick hjälpa till med att bringa kaos till ordning.

Önskar alla mina läsare en skön vecka 44, mindre än två månader kvar till julafton!

Trött

Det finns många sorters trötthet. Fysisk, psykisk, själslig och annan trötthet som beror på olika faktorer. Oftast klarar jag mig rätt så bra och kan blockera på jobb så jag inte tar med mig jobbet hem utan att jag kan stänga av i tid. Men så finns det människoöden som berör bortom gränserna för vad som är rimligt och då blir jag trött. I mitt fall handlar det om trötthet i själen. Mina spärrar fungerar väl vanligtvis men det har varit en tuff höst med många omställningar och livsförändringar som gjort att jag under en längre tid kände av fysisk trötthet. Den tröttheten är som bortblåst, nu är det i stället själens trötthet som har hunnit i kapp mig. En trötthet som gör att mina spärrar inte fungerar som de brukar och jag tar med mig tankar hem. Tankar som borde få bli kvar i omklädningsrummet när jag tar av mig jobbekläderna.



Bild: Från någonstans på webben

Att instinktivt känna på sig när en annan medmänniska lider är en känsla jag ofta tar i tu med i mitt yrke, men jag vägrar att låta känslorna ta överhanden och styra men idag kände jag att det lilla jag gör är inte på långa vägar tillräckligt, jag skulle vilja göra mer, ha mer redskap att använda mig av och på så vis kunna hjälpa en människa som är i behov av hjälp. Men sedan kommer det tillfällen när det bara tar stopp när själen inte orkar mer, det handlar inte om utbrändhet för känsloregistret är normalt, utan det handlar mer om att själen säger stopp innan man går rätt in i väggen med näsan först. Så idag är jag lite trött i själen, den behöver få andas havsluft, och koppla av så i morgon tar jag nog med mig barnen till havet för lite återhämtning och andning.

lördag 17 oktober 2009

Så har det gått nästan en vecka igen



Och detta inlägg kommer nog mest att vara en uppdatering för släkt och vänner, lite vardag istället för inredning, saknar nämligen inspiration men den kommer nog åter lagom tills vi går in i november månad. Maken har (hör och häpna) köpt årets första julklappar till barnen. De har börjat att fila på sina önskelistor så räkna med att en sådan kommer någon nära släkting till handa snart!
Veckan har varit tuff, vi våndas inför beslut av skolval till våra små som inte är så små längre, besökt skolor för att finna ut vilken som kan bli den bästa. Jag har hunnit med att testa vaccinet mot influensa A (H1N1), vilket var en miss eftersom jag nu har haft influensa A light, blev dålig av sprutan och började känna mig bättre först igår.


I dag lördag min enda lediga dag denna helg så har vi hunnit med att fixa här hemma, storhandla och köpa varma stövlar till ett av barnen samt att jag som letat stövlar de fyra senaste åren hittade de perfekta på ECCO. En skön stövel som passade mig perfekt.





Bild: ECCO

Det var även dags för den årliga hörstkonserten i Tottarps kyrka. Kyrkan var vackert smyckad och årets tema var de fyra elementen, eld, vatten, luft och jord. Fullsatt var det också, kul att så många kom och lyssnade.

Nu väntar en ny arbetsvecka med start i morgon och sedan kvällspass tills på tisdag kväll, sedan tre lediga dagar innan det är dags för ett helgpass.


Kram & trevlig vecka!

söndag 11 oktober 2009

Höstkvällar


Jag går genom rummen i huset och tänder ljusen, finns det något mysigare så dags på dygnet än när man får kura skymmning? Krypa upp i soffan med en bok, en mugg med varm choklad och bara låta tankarna få vandra. Eller att i skymningen promenera i markerna där man känner sig trygg och hemtam.

Att få bo som vi gör, att kunna njuta av naturens skiftningar dagligen är underbart. Senast i morse tänkte jag på hur priviligerat livet är här ute på landet, att få se björken skifta färg från dag till dag. Höra barnens skratt i vår underbara trädgård och se dem hoppa i enorma lövhögar. Hälsa på liten Pigge Igelkott som kan tas för en Pinjekotte i storlek. Att varje dag fascineras av det enkla, det som oftast tas för självklart har blivit viktigt. Att fånga tiden i ögonblicket, att se helheter i stället för delar. Att vara närvarande i nuet.

Nu börjar snart en ny vecka med nya åtaganden och jag tänker definitivt göra mitt bästa för att leva här och nu, må så bra som möjligt och finnas för min familj!

Kram

Dagar i korthet


Vättern med utsikt mot Visingsö



Längesedan jag bloggade sist men det har varit skönt med en ordentlig bloggpaus. När jag väl släpper bloggandet, så finns det så mycket annat som fyller mitt liv. Allt började med att det var fasligt mycket att göra på jobbet och att tiden inte räckte till, sedan förkylning ovanpå det och en rejäl livsomställning gjorde att luften gick ur mig, men det är bättre nu.

Förra helgen var vi till Värmland, på besök hos pappa och Inger, samt att barnens kusin skulle döpas. Resan gick längs med den östra sidan av Vättern, med många stopp längs med vägen både på resan dit och på hemresan. Barnen älskade att hälsa på hos morfar och "mormor" Inger samt deras hund Luddde som de inte träffat sedan i somras, så de var nöjda med helgen.




Brahehus med utsikt över Vättern


Vackert


Barnen sover gott medan
Ludde vaktar


Alvastra Klosterruin

Veckan som gått har bjudit på överraskningar. Makens kusins fru ringde om ett jobb till mannen i mitt liv och vips har han varit på anställningsintrevju så nu håller vi tummarna och ser åt vilket håll det tar vägen. Vi vet ju vad vi har, än så länge i varje fall.

Idag är det dags för kalas och lite söndagsmys. Handlade godsaker på Djurslövs Butik och Delikatess som vi ska testa idag, Brieosten man kan köpa där är himmelskt god, likaså när han får in osten Morbier hamnar jag gärna i butiken.


När livet får sina törnar som det fick denna vecka så försöker jag att njuta av det som är livskvalité, att hinna med sagor med barnen är inte alltid självklart, eller att få en lugn stund med en bra bok är annat som betyder mycket och som skänker inre harmoni i en fylld vardag. veckorna i oktober går alltid så fort och vips så är helgerna fyllda med konserter och massor av åtagande precis som det brukar när det går mot jul.


Med önskan om en härlig vecka 42!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin