lördag 22 augusti 2009

LYCKA

Som vanligt långt mellan uppdateringarna därför blir det summering över den gångna veckan!

Veckans LYCKA: Kommer ni ihåg den där skimrande lyckan när man stod inför något nytt? När inget kunde hindra en och livet bara lekte.
Den här veckan har jag fått uppleva det på nära håll, först spänningen innan det påbörjas och sedan glädjen när det blir så bra. Store sonen var så spänd innan gymnasiet drog igång i torsdags, men efter första dagen kom han hem och det lyste om honom. I går var första riktiga dagen och han kom inte hem förrän 21:30 igår kväll, först hade han en bra dag i skolan, sen drog han och nio andra på bio efter skolan och så in till malmöfestivalen. Han berättade att "mamma det var så häftigt på skolan idag två killar ur trean (gymnasiet) stod i trappan och tog mörka G bara så där och för att det är kul!" med andra ord har han hamnat helt rätt i val av gymnasium. Han går numera på Lars-Erik Larssongymnasiet i Lund, LEL, en friskola med inriktining mot Naturvetenskap, musik och hälsa. jag är så glad för sonens skull för det är helt rätt.

Veckans Utfärd: Till svärmor och svärfar, vi passar på att besöka blåbärsskogen (6 liter blåbär), röja på farmors vind (tvillingarna bus) där diverse saker följde med hem, vi sa dock stopp när Wille undrade om han fick låna med sig farmors ena dragspel hem. Men nu vet vi vart barnen kommer vilja gå när vi besöker farmor och farfar nästa gång.
Veckans mat: Har hittat ett nytt favoritrecept på potatis som jag delar med mig av med glädje, gott till grillat är det:

Saltbakad potatis
Färskpotatis behöver inte skalas, vinterpotatis blir bäst om skalet tas bort.
 • ca 1 kg potatis
 • 1-2 msk Olja (vi använder ekologisk rapsolja med timjan från Gunnarshögs gård till detta recept)
 • Salt, peppar och örter efter smak och tycke.


Blanda potatis med olja och kryddor, in i en ugnform/braspanna, potatisen ska ligga tätt, baka i ugn 25-30 minuter i 225 grder (mitt i ugnen)


Veckans skörd: Förutom blåbären ovan då som tog en evighet att rensa, så har vi två plommonträd som dignar av tyngden av all frukt. De grön-gula plommonen är så goda och söta. Wille är väldigt förtjust i dem så vi skördar var dag. Ska nog göra plommonchutney när jag är ledig imorgon.

Väljer att avsluta detta inlägg med något som hände igår.

Veckans heder och respekt: VM i Orientering pågår i Ungern, igår var det dramatisk i herrarnas stafett, den svenske löparen Martin Johansson (Sverige ledde vid tillfället) skadas då han får en gren in i låret, de andra herrarna från Frankrike, Norge och Tjeckien som deltog i toppstriden med Sverige valde att avbryta sina lopp. Thierry Gueorgiou var den förste på plats som gav första hjälpen till Martin medan norrmannen sprang efter hjälp. Sånt beteende är beundransvärt och jag vet inte någon annan sport där man väljer bort en seger för sitt land för att hjälpa en medtävlande på detta vis! Sånt förtjänar respekt!
Schweiz vann tävlingen utan att notera att en annan tävlande var skadad.

Ha en underbar lördag!

Nettan

2 kommentarer:

 1. Mmmm... vilka härliga bilder. Blåbären får det att vattnas i munnen. Och texten gör mig lite nostalgisk...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig vecka vännen! Mumsigt med så många bär....

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin