söndag 19 februari 2017

Summering vecka 7

Känns som om jag bara skriver summeringar just nu men ok, det får vara så!

I veckan som gått har massor med funderingar susat genom huvudet, kring mitt yrkesval, kring livet, kring barnen och kring de barn jag möter, kring hur världsläget är med en galen president i ett av världens starkaste länder och hur det kan undergräva en historisk auktoritet som varit politiskt världsledande från andra världskriget och framåt?

* Kring mitt yrkesval och de barn jag möter? Fick frågan av en bekant härom veckan om varför jag valde att omskola mig när barnen var små och då till sjuksköterska av alla yrken? Detta satte i sin tur igång en tankekedja. Jag lämnade jobbet som grundskolelärare och tillbringade ytterligare 3 år plus 2 år med vidareutbildningar till att återigen vara tillbaka i skolans värld men i en helt annan yrkesroll, en yrkesroll där jag faktiskt kan göra skillnad. Hur många barn och ungdomar i Sverige går inte till just skolsköterskan? Hur många mätningar, samtal, om stort och smått har jag inte haft under de här åren? Hur många gånger har jag sagt att det går över om skrubbsåret som svider eller den där vrickade fotleden som gör så ont. Att möta varje barn/ungdom precis där hen är är otroligt viktigt för mig och för att orka det har jag fått se till att göra vissa förändringar för att kunna orka och hitta motivation, en av dem är att ta hjälp av en coach vilket har fallit så väl ut för min del och det känns så bra.* Kring livet och barnen, ja ibland kommer man till vägskäl och inte ens när det stirrar en i ansiktet vill man inse det, men att leva med typ 1 diabetes blev verkligen ett vägskäl, ett vägskäl att börja träna och att röra på sig mer, att äta bra mat och våga vara den jag är. Jag försöker nu sprida det till barnen att vi bär på tråkiga gener och att vi får se till att hålla dem i schack så länge som möjligt. Dottern har ju sin fotboll som hon älskar och Wille som var så  ledsen innan jul efter ett besök hos just skolsköterskan har fått ett rejält driv i att gå och simma, 2-4 ggr/vecka går han till badet och använder det badkort han fick i julklapp, minst 1 km per gång nöter han i bassängen och jag beundrar honom för hans driv.

* Och på andra sidan Atlanten, hur är det ens möjligt att en vuxen man, på snudd till pensionär beter sig som en galning, har han inte lärt sig nått här i livet kan en ju undra? Visst politiker är ett släkte för sig men jag måste ändå instämma med en tidigare statsminister och utrikesminister...


1 kommentar:

 1. Skolsköterskor behövs minsann.
  Kan tro att du är en bra sådan. Kan också tro att det är ett intressant jobb.
  Trump ja, vad fasiken ska man säga? Idiot, galen, psykopat och narcissist.
  Man tror inte det är sant. Ja, man kan ju inte låta bli att bäva inför framtiden.
  Förstår att diabetesen är ett stort vägskäl. Så bra att dina barn håller igång fysiskt.
  Kramar!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin