söndag 19 november 2017

Lycka i ett glas...

... det finns faktiskt. Ofta har jag köpt färdig chailatte, en färdig blandning från någon av de stora kaffehusen (starbucks, espressohouse osv) men häromdagen snubblade jag över ett recept att göra hemma och det blev så gott även om mannen avskyr det, han är ingen temänniska utan ser te som medicin typ. Men 13-åringen som älskar te var nöjd och likaså den store sonen som är hemma några dagar. Och ja jag  kommer göra om detta igen för det var så enkelt.




Receptet är enkelt och jag hittade det på nätet och modiefierade det eftersom jag inte hade tillräckligt med honung hemma.

1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk mald nejlika
1 msk honung
1 msk socker

4 tepåsar svart te (tog earl grey)
8 dl vatten
4 dl varm mjölk, gärna skummad
vispad grädde till gräddklick och lite kanel på toppen.

Lägg kryddorna i en kastrull och slå på vatten och lägg i tepåsarna, låt sjuda i ca 5 min, häll upp  till ca 75% av glaset och fyll på med varm mjölk, lägg i en gräddklick och pudra lite kanel ovanpå, klart att njuta av! Tänk på att det blir riktigt riktigt varmt!

Till detta bjöd jag familjen på nybakade dinkelbaguetter, äggröra och massa andra goda pålägg och det var en lugn söndagsfrukost.


Ute är det konstigt väder, ena sekunden regnar det, nästa snöblandat, nästa solsken, så det blir en lugn söndag hemma och vi följer FC Staffanstorsp 04/05-tjejer  (som dottern spelar i) som är i Växjö och spelar Växjösparken denna helgen, än så länge ser det bra ut!

Och sen är det uppladdning för en ny vecka! Efter gårdagens lyckade jubileumskonsert, detta då Tottarps kyrkokör 50-årsjubilerar  i år. Nu går vi in i repetitioner inför 1:advent och jukonsert den 22/12 i Tottarps kyrka.

Ha en fin vecka!



1 kommentar:

  1. Å vad bra att du gör din egen. Säkert godare än Sbux etc.
    Gillar också chai latte, och det är MYS i munnen. Makes you all warm and fuzzy inside.
    :-)
    Kramar!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin