onsdag 24 juni 2015

Äntligen....

... det tog lite tid innan mina pioner, vita och svagt rosa slog ut men när de väl gjorde det så var de definitivt värda att vänta på, så skira och otroligt vackra, ren  njutning för själen att betrakta dem.



Det blev fem knoppar i år, och nu kan vi se hur de trivs i vår lilla täppa, min vackra ros ligger inte heller långt efter med mörkt röda knoppar. 


I går tisdag var det dags för sommarens första parkorientering i Malmös parker, hela familjen drog i väg, jag och maken fick nöja oss med att gå medan sönerna spran och dottern hakade på oss. Det var jagkt grabbarna emellan och lillebror var inte långt efter storebror. vi njöt av en vacker runda i en av Malmös mest aktiva parker, överallt var det vuxna ungdomar och barn som var ute och rörde på sig och det var härligt att se även om sommaren lyser med sin frånvaro. I dag var det åtminstone 13 grader ute att jämföra med gårdagens 12 grader.


Här hemma har vi en snart nio månader gammal kattunge, och han är världens sötaste, otroligt snäll, tillgiven och lekfull. varje natt så kommer han och lägger sig hos mig och sover gott hela natten. 


Snart är det semesterdags, drygt en vecka kvar innan det är dags att stänga postfack och lämna nycklar för välbehövlig ledighet innan hösten drar igång med allt vad den innebär. Fem veckors ledigt ska bli så härligt att bara få vara även om jag tycker om mitt jobb så behöver man vara ledig ibland också. Sen så lämnar väl vädret en de övrigt att önska, sol och bad känns inte aktuellt just nu när det bara är runt 12-13 grader ute, snålblåst och regn, men väder är till för att förändras.
Hoppas att du som läser får njuta av lite sommar i ditt hörn av världen.

tisdag 16 juni 2015

Vilken härlig helg...

... men även en sorglig helg som vi lägger bakom oss. Att två föräldrapar mist sina fina flickor är nog inte någon som inte har berörts av. Och det gör ont i hjärtat över den förlusten som så många delar.
På skolavslutningsdagens morgon fick även en gammal själ gå till sin sista vila. Min vän förlorade sin mor precis som det var sagt och på sommarens första dag.
För det var ju det det var i fredags, sommarens första dag, och vi har tänt ljus för denna själ som nu vilar i lugn och ro. I fredagskväll när vi nåddes av sorgebeskedet var vi på vacker studentskiva och det kändes rätt att blicka ut över den vackra nejden och viska ett farväl i vinden.


Under gårdagen som startade med underbar frukost ute så var det tryckande värme, det var änglavakt och fantastiskt prinsbröllop som två av fem satt bänkade till. Mannen, sonen och hans kompisar hade änglavakt då de blev påkörda av en motorcykel på väg till Lund och biobesök i går kväll, de klarade sig fint eftersom det var låga hastigheter men motorcyklisten fick åka till sjukhus i full akutmundering med stödkrage och allt. Men så vitt vi vet mår även hen efter omständigheterna bra.



Och så det otroligt vackra prinsparet, vilken kärlek och vilken styrka de har i varandra, min värmländska själ är extra stolt över så fint hertigpar. 


Och så det bästa av allt, sommardagar på däcket, att ligga och sjunga sommarsånger och bara vara, skratta tillsammans i en enda hög, älskade barn hoppas ni får en magisk sommar!

Här hemma planeras det för mitt första midsommarfirande på några år, vi ska bara vara, njuta av förhoppningsvis bra  väder tillsammans, av god mat och fina vänner. Och ja jag har börjat att baka nyttiga matbröd igen, denna gång är det en vetesurdeg som är på gång.




fredag 12 juni 2015

Sommarlovets dörr står på glänt...

... och sakta den öppnar sig mot lata dagar, dagar utan läxor, dagar utan att väckarklockan ska ställas tidigt och familjen ska stressa iväg. Långa sköna sommarkvällar på trädäcket, stranden eller i skogen. Tid att bara vara, att umgås med nära och kära, att planera och ladda inför hösten.



I dag slutar mina fina barn fyran, de har hunnit med halva sin grundskoleutbildning och det är med bra resultat för dem båda och det är så skönt. Skönt att veta att de trivs i sin skola och med sina aktiviteter. Till hösten väntar femmans äventyr. Och om storebror på sin tid gick i den sista sexan på skolan så kommer mina två bli en del av den första sexan i skolan när kommunen ändrar om till f-6 och 7-9 skolor igen. Och det känns bra att de får vara kvar i det lilla sammanhanget ett tag till.





I går var det skolavslutning på mitt jobb, vemodigt absolut, vi släpper iväg ett gäng härliga nior, men det finns många fina elever kvar, elever som ska växa och utvecklas. Att få en varm kram av en av de flickor som jag arbetat mycket med var fint och veta att det blir bra för henne.  Men idag efter två så olika avslutningar tänker jag på skillnader och likheter. Jag tänker på att alla barn är olika men ändå lika unika, att de vår framtid ska bemötas så rättvist det bara är möjligt och få samma förutsättningar oavsett var i vårt avlånga land de går i skolan och hur viktigt det är med mångfald och kultur. Jag tänker på vilka fördelar mina båda världar har och det är exakt samma värld. Att leva som en del i ett mångkulturellt samhälle är oerhört fint och se glädjen i barns ögon och det där pirret när sommarlovet börjar är underbart. En sak var lika på båda mina skolavslutningar och det var den sången som sjöngs både av  barnen på jobb och av alla elever i Tottarps skola i dag och det var den som finns i klippet nedan som är inspelat 2010/11 i Ystad.




I kväll blir det studentuppvaktning hemma hos goda vänner och sen en avkopplande helg, innan jag tar itu med pappersarbetet till veckan. Och då börjar nedräkningen till semestern.

Kram & Trevlig helg.

söndag 7 juni 2015

Ljusa vårkvällar


"På Krysseboda sommaräng, ser han liljekonvalj utslagen 

Björkskogen där bär nya löv, där är ljust in på sena dagen"  ur Duvemåla Hage, Kristina från Duvemåla av Benny Andersson och Björn Ulvaeus, en av mina favoritmusikaler någonsin och i höst har mannen och jag bokat in oss på konsertversionen i nya Malmö Live, så roligt!




Mitt favoritstycke ur musikalen, lyssna gärna!




Liljekonvalj i svärmors backe, så otroligt vacker och så ljuvlig doft. Våren är på väg att gå över i skir sommar, det har varit kallt länge nog nu men nu borde de ljusa vårkvällarna ge värme och näring till min själ. Och som jag har längtat.

I går var det femtioårsfest hos  mannens kusin, och givetvis samlades släkten för att gratulera, mannens kusin har byggt ett nytt hus där den gamla släktården stod och han har bevarat häftiga detaljer, som denna gamla bakugn.




Här på hemmaplan har vit haft ljuvliga dagar och kvällar, uteplasten börjar ta form och jag har fixat lite med blommor och ljus. I fredags kväll satt vi ute länge, länge, spelade spel och lyssnade på fåglar som kvittrade och på pigges framfart i buskarna. Vår lillkisse är förtjust över att vara ute även om det bara är i kopplat läge än så länge.




Sista skolveckan  är här och jag inser att jag har lite mindre än en månad till semester. Barnen slutar skolan på fredag och det blir skönt med sommarlov för dem, store sonen drar till Piteå och spelar en vecka bland annat för Lluis Claret, en känd spansk cellist. (Bilden nedan från hans sida) samt med sin ordinarie lärare Hampus Linderholm. Förmodligen kommer han hem med massor av nya idéer.


Ha en underbar vecka mina vänner!

onsdag 3 juni 2015

Som alltid...


... drar jag ett djupt andetag när maj är över, rätar på axlarna och känner mig mindre sårbar. Med mindre än två  veckor till skolavslutningen ser jag hur barnen laddar för sommarlov, tyvärr är det bara 10-12 grader utomhus och sommarvädret väntar än så länge någon annanstans.




I söndags var vi på rhodedendronvandring i Sofiero, En mysig stund tillsammans med min fina familj, i bland är det skönt att bara få vara tid och njuta av allt det som är vackert.





Och så fina dottern, alltid pigg på bus och lek. Hennes busbror han går på små rosa moln och frågade vilket som var min bästa dag? Och mitt svar blev enkelt, mina bästa dagar är de dagar då mina fina barn är födda, och det höll han ju med om att det måste vara en av de bästa dagarna i en förälders liv, men i hans fall var hans bästa dag i hans 11 åriga liv i måndags men mer om det en annan gång!




Sommarpaus, bloggtorka och sparlåga orden som sammanfattar är många och ja snart är det sommarlov och jag kommer skriva när jag vill och utan tvång eller måsten.

Ha en fin sommar mina vänner.




LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin