fredag 22 maj 2015

Brev till himlen


Så har det gått ett år igen, många är de de där åren, många år sedan din röst tystnade och du fick lämna det skal som din kropp utgjorde och din själ kunde flyga fri.

Om det fanns en väg till himlen som kunde utnyttjas en dag om året så skulle jag ta mig till dig, dela allt som hänt på ett år, med och motgång, glädje och sorg, glada dagar och tråkiga dagar och du skulle göra så där som du gjorde när jag var liten och satt i ditt knä, nämligen lägga en hårslinga bakom mitt öra och viska att allt ordnar sig.

Jag har läst dina dagböcker och dina brev, med dina ord och tankar, så rörande, så varsamt nerskrivna på randigt papper skört av ålder nu. De finns i en låda och ofta har jag tänkt att jag borde ställa undan dem men det går inte, jag kan inte släppa dem fast jag borde vara vuxen nog, redo att släppa taget om en del av mina minnen.

fredag 15 maj 2015

Så skirt...


.... så undertbart vackert det är ute i naturen nu, ljuvligt att bara få vara och finnas utomhus. I dag är det klämdag, och jag har tagit ut komptimmar, njuter av att bara få vara hemma och finnas med min fina familj, även om den är något decimerad denna fredag.


Körsbärsblommning var något senare detta år jämfört med förra året men de är lika vackra och skira, och idag såg jag även att syrenerna blommar så det går snabbt när naturen vaknar. Tidigare i veckan var jag ute i bokskogen och det var ljusgrönt och vackert, fåglar  och smådjur i full aktivitet. Vårlamm som skuttade på en av ängarna och skygga dovhjortsmammor i hjorthägnet.


Här hemma blommar det i min lilla täppa, mina tulpanlökar som jag planterade i höstas tog sig fint och till hösten ska jag pilla ner ännu fler, även om jag inte har gröna fingrar så misslyckades jag inte med detta i varje fall. Och de vita pioner jag satte förra våren kommer också i massor, växer så det knakar och det ska bli fint när knopparna slår ut sedan.


I går vinkade jag hej då till barnen, de åkte på 4-dagars scoutläger utanför Sjöbo, så kul för dem att få delta i det, härligt att få komma hemifrån och bara vara med alla kompisar, sitta vid lägerelden på kvällarna och lära känna nya människor. 900 scouter är det på denna helgens läger. 


Bloggen går lite på sparlåga just nu då det finns annat runt omkring, familjen mår ok, och jag också, tack för att ni frågar, men jag känner att jag har inte tiden att blogga då varje text ska tänkas igenom, och de produceras inte av sig självt. Samt att jag är lite mätt på det just nu!

Kram & trevlig helg!




onsdag 6 maj 2015

Vardagar som musikerförälder


För den som undrar så är det oftast enkelt att vara förälder till ett barn med musikaliskt intresse, men det finns mer bakom än vad ni anar, precis som vid andra aktiviteter är en förälders närvaro viktig i fråga om engagemang, om deltagande i olika aktiviteter tillsammans med barnet och istället för att sitta vid en ishockeyrink eller en fotbollsplan i ösregn handlar det om att peppa i det dagliga övandet på hemmaplan, skjutsa till olika konsertsalar och de övningar som är där och i takt med att barnet växer och utvecklas så gäller det att följa med på det som är viktigt för just ditt barn oavsett om det är stråkläger eller konsertresa. Att finnas där och ställa upp och verkligen lyssna är det absolut viktigaste.



I början av denna vecka var det cellokväll på musikhögskolan och jag hade möjligheten att närvara, och då musikhögskolan missat att göra reklam för spelkvällen så var det en rätt så tom kyrka, som fylldes med vacker klassisk musik, lite skillnad mot fyllda arenor och konserthus med Rhapsody in Rock som i princip är en egen genre. 



Att sitta där och lyssna på dessa fantastiska elever och deras lärare var underbart och rörelsen då Hampus Linderholm (cellolärare vid musikhögskolan Örebro) dedikerar David Poppers Rekviem för tre celli och piano till minne av Mats Rondin som tragiskt avled i höstas. Tyvärr lyckades jag inte spela in hela och sen kan jag inte lägga ut det här så ni får njuta av tre andra duktiga cellister!







Efter konserten hamnade vi på en mysig restaurang i centrala Örebro (Pinchos) som serverade goda smårätter 


Och jag hittad en god drink som jag tänker försöka mig på här hemma när det blir sommar och varmt (om det nu blir det någon gång efter denna iskalla vår) drinken då jo Flädermojito, och jag har aldrig tyckt att det är så gott innan men denna passade min smak, och mycket somrigt!

Nu väntar två arbetsdagar till och sen är det kortvecka nästa vecka med och en hel del tankar som snurrar i huvudet på denna kvinna!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin