söndag 29 mars 2015

Med hjärtat fullt


28 mars 2015 en kväll att minnas av många olika anledningar. Barnen sov över hos dotterns bästa kompis och jag kommer alltid att vara så tacksam för vänskapen med den familjen, vi har så kul när vi träffas och våra döttrar är ler och långhalm, förhoppningsvis en livslång vänskap där.

Igår hade mannen och jag en helkväll i Malmö, vi började med middag på Vapiano på Emporia, fantastisk restaurang med ett nytt koncept för mig, otroligt god pasta dock annorlunda i sin stil jämfört med andra restauranger men vi lär återvända igen.



Efter den goda middagen och ett varv inne på köpcentrat var det dags att bege sig till Malmö Arena och Rhapsody in Rock med Robert Wells, SSO (Sweden Symphony Orchestra under ledning av Ulf Wadenbrandt), se LaGaylia Frasier, Sofia Källgren, Johan Bodig och en ung duktig pianist vid namn Alice. Den första akten hamnade vi långt upp på läktaren och kunde ta fina översiktsbilder.






Efter pausen hamnade vi genom omsorg av sonens bästa kompis på första raden, på parketten, mitt framför cellisterna och vilken upplevelse, så himla roligt  att se sonen in action tillsammans med de andra musikerna i orkestern, och att få se samspelet mellan orkester, Robert Wells och de olika artisterna, ett minne för livet.




Att sitta så nära dessa fantastiska artister och se dem ge allt i sitt showande var otroligt, de är alla olika, från finstämt och vackert med Sofia Källgren via rejält ös av LaGayla som framförde Proud Mary med en intensitet som fick publiken att hänga med till Johan Bodig och Bohemian Rhapsody, sådan variation är så kul att lyssna på som åskådare i publiken, och Robert Wells vet ju vad han gör, hur han ska trollbinda publiken.





Att få dela detta, se sitt barn, ett barn som man känner utan och innan som alltid har haft musiken i sitt hjärta och sin själ och nu får möjlighet att delta i ett äventyr som detta. Minnesbilder från när han som liten stod och klappade händerna på kyrkans musiklek i Sundbyberg, via olika musikskolor, första gången han höll en cello i sin hand och alla timmar jag suttit på musikskolan, i olika konsertsalar, alla stunder man väntat efter repetitioner och konserter och alla gånger man tjatade om att öva när han var liten. 
Att så få se/höra resultatet,  att få vara med om detta och se hur bra han passar in på scenen, tillsammans med andra unga vuxna som är lika talangfulla och som vill så mycket i en tuff bransch där många slåss om ett fåtal jobb och som har världen som arbetsmarknad är ett privilegium och du min käre son gör mig så stolt.








Och om Rhapsody in Rock kommer till just din stad, så passa på och gå iväg och njut av en helkväll med fantastiska musiker

måndag 16 mars 2015

Sömn...

... en otroligt viktig faktor i våra liv eller? Eller är du en sådan som tänker sova kan jag göra när jag är gammal? Jag har kommit fram till en sak om sömn och det är att jag de senaste åren har sovit som en kratta och det började nog i samband med att jag började att arbeta skift.  Men å andra sidan så jobbar jag på att sömnen ska bli bättre mer om det lite längre ner i inlägget.


(Gammal inspirationsbild från Pottery Barn)

När jag jobbade treskift blev min sömn så rubbad att jag lider av det än i dag, trots att jag nu jobbar regelbundet och gjort så sedan i oktober. De nätter som jag sover en hel natt utan att vakna är lätt räknade på ett år. Jag sover oftast bättre de dagar jag tränar, men vissa nätter är rent ut sagt hemska. Natten mellan lördag och söndag är ett praktexempel, vaknade 03:10 och somnade om strax innan 05, under den tiden hann tusen och en fundering att susa genom skallen på mig som extra störningsmoment mot att somna om.
Och ibland längtar jag verkligen efter att få sova en hel natt utan att vakna. Den senaste gången var förra sommaren när vi sov på Clarion Post i Göteborg, har nog aldrig sovit så gott som i deras säng, gudomligt skönt och det gav både mannen och mig insikt om att vi har sovit i en dålig säng under de senaste 12 åren, så under hösten och vintern har vi letat säng.


Och att välja en ny säng är som att ge sig ut i en djungel, hur ska den vara, fast madrass? Kontinentalsäng? Kassetter? osv osv. För drygt tre veckor sedan fick vi hjälp av en vän som är ergonom och som jobbar på ett möbelvaruhus att välja ut en säng som passar oss båda. I urvalsprocessen när vi pratade om att ny säng påverkar sömnen så hade jag massor av funderingar och ja jag kan jag skriva under på att nattsömnen blev konstig i samband med sängbytet, för nattsömnen har varit stökig de senaste nätterna trots att sängen är gudomligt skön och jag hoppas och tror att det på sikt blir bättre när kroppen vant sig och ställt om sig från de resårbottnar vi hade tidigare.


Men hur gör jag då när sömnen och jag inte kommer överens. Sen jag började att arbeta kontorstid i oktober förra året har jag skapat en rutin för när jag lägger mig och vad jag gör innan, allt för att få en kontinuitet och nervarvning innan jag ska sova. Så vid 22 är jag oftast i säng, och oftast har jag inte några problem att somna, jag somnar lätt och sover ca 3-5 timmar innan jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om, det är där mitt problem ligger. Däremot så vet jag att det finns faktorer som påverkar positivt och en av dem är att inte kolla massor på tv innan jag lägger mig, utan hellre gemensam läskväll med man och barn så sover jag så mycket bättre.  En annan sak som också är jobbig är att jag är lättväckt, och det blir kanske bättre eller sämre med tiden, vi får se?

Hur sover du? Nattuggla eller morgonmänniska? Några tips till andra i samma sits?

fredag 13 mars 2015

Fab friday

Att börja arbetsveckan med att få en vacker ros som står sig ända till fredagen är charmigt. Att se den varje dag har gjort mig glad in i själen.



Att i slutet av veckan få hem ett barn oväntat och sedan få njuta av god lunch tillsammans en fredag gav vackert helgskimmer över fredagen. Ibland behöver man få tid med ett av sina barn och bara se honom eller henne här och nu. Kvalité och tid, god samtal och gott skratt åt vår snurriga promenad på jakt efter dagens lunch.


Vi hamnade på ett fantastiskt ställe och åt sagolikt goda revbensspjäll till lunch, serverade av kocken själv. Jag gillar ställen där  mat lagas från grunden och de bakar brödet där och då, inget halvbakat fryst som stoppas in i ugnen utan det stod tråg med degar på jäsning, och sånt tycker jag om. Hit kommer jag återvända fler gånger.


Att de sedan använt ved som inredningsdetalj gör ju inte saker och ting sämre, gillar detta råa och lite ruffiga.


Under veckan som gått har det varit vara fina vårdagar, och det märks i trädgården, men nätterna har varit kalla och klara med fantastiska solnedgångar. Jag fascineras av ljuset och dess skiftningar. Magiskt.


Och snödroppar, liten vacker späd blomma, alltid så vacker i sina första buketter, precis som vitsipporna, och sen liljekonvaljen, så många vackra blommor det finns i vår natur.


Nu tar jag fredagkväll och förmodligen kommer bloggen vila men jag ska njuta av min lediga helg och bara vara tillsammans med familjen! Kram & trevlig helg


onsdag 11 mars 2015

Som balsam för själen...


... vår i mars? Jodå det händer i Skåne rätt så ofta, ofta kan vi sitta ute i tunna tröjor och njuta av solen mitt på dagen, minns den 20 mars för några år sedan då temperaturen tog sig över 15 graders strecket och vi satt ute och åt mitt på dagen och grillade på kvällen. I Söndags var en fantastisk  vårdag, den första då jag känt vårkänslorna hoppa runt i kroppen och det är kul att se hur det sipprar över i barnen.



I söndags tog vi en tur till hamnen i Lomma, promenerade, kolla på de få båtar som förmodligen övervintrat i vattnet, kollade på muddringen i hamninloppet, hittade en rolig brandpost på väg ut på piren.




Solen sken men vinden låg på allra längst ut och då tyckte Wille det var tur att han inte stoppat undan vinterjackan ännu...



Vi hittade en solig plats, och testade nya smaker från Lomma Glassfabrik som passar våren mycket bra. Att få en sådan här stund med ett av våra barn är så betydelsefullt när vardagen är som den är och allt bara rullar på.

Hoppas ni har en skön vecka




lördag 7 mars 2015

Vardagar i den tionde veckan

Den tionde veckan på detta år har bara susat fram, mycket att göra både på jobb och hemma, välsignad vardag. Tycker det är lite kusligt hur snabbt tiden bara susar förbi. Rätt vad det är är vi framme vid sommarlovet, det är tre veckor tills barnen har påsklov och sen rusar det på snabbt fram till sommarlovet med allt vad det  innebär. Satt tidigare i morse och planerade lite för att se när saker och ting kan falla på plats. Och inser att det är inte många helger som är obokade.

Vaknade tidigt i dag och fick sällskap av mellansonen med en kopp chailatte, gott samtal om skolan och vad han vill bli bättre på, många kloka funderingar där.


Gott te i ny förpackning men med oerhört mycket mer smak, testade den i går kväll och det teet var suveränt gott, mycket smak och det kändes fräscht förpackat. Sen gör det ju inget att förpackningen är snygg att ha framme.


I onsdags, cafékonsert med flöjter, andra träblåsinstrument, fiol och piano, mysigt och stämningsfullt. Jag är så glad att jag har barn som har detta intresset, det är så kul att följa med dem, se dem utvecklas och lära sig själva om deras egna comfortzoner och vilka gränser de vill prova.


Och så dessa vackra tulpaner, idag är de vissna och överblommade men de har varit så praktfulla, så vackra hela veckan. Tulpaner är verkligen lycka för själen, en riktigt glad-blomma.



Här hemma är det lugn helg, önskar er detsamma!

tisdag 3 mars 2015

Mer på temat må bra...

Lite skrev jag om det i helgens inlägg, om vikten av balans mellan kropp och själ. Jag har insett att hos mig går det måendet hand i hand och i perioder så kan det vara tufft, vissa saker är återkommande som sorgen efter min mamma, men den är otroligt genombearbetad och jag har god distans till den allt som oftast, det är i princip bara maj månad som är svår, och som jag får jobba med under vissa år. Bakom mig har jag två tuffa sådana år så jag hoppas att det i år blir lite lättare och enklare, att våren helt enkelt blir lite ljusare.




Å andra sidan är förluster aldrig enkla att bearbeta, att hantera och ta ställning till. Ibland tvingas vi göra val som vi egentligen hade velat vara utan, val av tvång, eller av fri vilja för att man inte räcker till, eller blir så rådvill att de logiska alternativen tar slut och hjärnan går i baklås.



När jag hamnar i sådana situationer har jag lärt mig en sak, att skriva mig ur det och det är något som jag tillämpar just nu, att skriva mig ur det samtidigt som jag går iväg på samtal, samtal som ska hjälpa mig att hitta tillbaka till mitt vanliga starka jag.
Så om bloggen är tyst beror det inte på ointresse, om jag verkar disträ och inte kommenterar så är det för att  jag läser, tänker, vrider, vänder, formulerar och formulerar om. Skapar och försöker att låta bli att ramla ner i mina fallgropar. Att navigera med känslor som kompass fungerar sällan bra, men att hitta vägen bland alla skuggor genom att ta sikte på det som är starkast - kärleken gör att det blir lite lättare. Just nu är det kärleken som är min polstjärna, det och hoppet om att allt ordnar sig bara det får tid att falla på plats.

Hur gör du när du hamnar i en svacka?




LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin