tisdag 26 november 2013

Liten

Så kände jag mig idag i väntrummet till tandläkaren. Jag vet att det inte är synd om mig, jag har mig själv och min tandläkarskräck att skylla på att jag befinner mig i den situationen, men det gör inte det hela mindre skrämmande. Jag kände mig så liten där i väntrummet, förstår verkligen barnen när vi pratar med dem om att saker och ting kan göra ont eller kännas trots bedövningssalvor och snabba små stick i fingret eller pill i halsen.

Kände mig så utlämnad i dag, ensam och rädd, tur att det fanns en snäll tandsköterska att hålla i handen och som kunde stoppa tandläkaren när det blev för mycket, han tyckte säkert att jag var sjåpig men det är faktiskt min mun och mina tänder och det behövdes några andningspauser under tiden det tog att få ut tandeländet. Men nu är eländet äntligen ute och visst är det ömt och gör ont i munnen men det är inte som när det var som värst så det här ska nog bli bra igen, hoppas jag!

Annars gör vi skriftliga framsteg med magisteruppsatsen, i dag har vi använt oss av nyförvärvade statistikkunskaper och på lördag ska vi gå igenom mycket av materialet och sammanställa det sista inför arbetsseminariets deadline på måndag. Ska bli så skönt när den här uppsatsen är över och jag kan lägga den biten bakom mig även om detta studieår har varit så roligt. Och så går vi ju in i den bästa årstiden av alla, vintern! Nedan ett av mina favoritstycken som sonen lärt mig att tycka mycket om genom åren!


måndag 25 november 2013

Produktiv helg

En efterlängtad helg har det varit, pappa/morfarbesök som betyder så oerhört mycket för oss alla. Vi har  gått promenader, njutit av goda grytor och pappa hjälpte till att laga sin favoritgryta med rökt sidfläsk och kantareller. På det stora hela har det varit en härlig helg även om en liten knut av oro inför morgondagens tandutdragning har funnits i min maggrop.







Adventförberedelserna har startat julmusik på spotify och massor  med levande ljus, älskar den här tiden på året och det enda som saknas är snön, men jag är glad över att vi fick lite minusgrader nu i helgen, det skapar lite härlig atmosfär och känsla och jag vet att det finns fler än jag som inte är så förtjusta i gröna jular. Såg på skidor i går från Bruksvallarna, massor med snö med skånska mått mätt, avundsjuk, kan du ge dig på!




Önskar alla en skön vecka, och ni får gärna skänka en tanke när jag möter en rädsla i morgon hos tandläkaren...

Kramar

fredag 22 november 2013

Galleri fredag- Porträtt i svartvitt i fokus

Galleri fredag, ni vet vad som gäller, Annika med bloggen Life in the suburb har widgeten att fylla i och fina Anna med bloggen Channal har valt teman. I min fotomapp valde jag att plocka upp fyra av mina favoritbilder. 








Hoppas att alla får en härlig helg, här njuter vi av en helg tillsammans med min pappa och barnen njuter av att få rå om morfar, vi förbereder för advent och har smygstartat med fina julgardiner. Äntligen!

Kram

tisdag 19 november 2013

Att trotsa en rädsla...





... är att vara modig. Om man aldrig har gjort det, dvs trotsat en rädsla, känt svetten rinna längs ryggraden, känt hjärtat banka i bröstkorgen och upplevt svimmningskänslan då kan jag rekommendera det för att möta det som man är mest rädd för gör en starkare.
Jag har funderat på hur feg jag varit, under många år. Jag har en rädsla stor som ett jättespöke och det är att gå till tandläkaren, det är inget jag gör ofta och det straffar sig, i går var jag tvungen att ge upp, ont i hela huvudet, kunde inte tänka längre och tack vare sonens fina tandläkare som har hand om hans tandreglering har jag insett att dagens tandläkare är inte som barndomens som borrade upp en hel tand utan bedövning. Så med alla känslorna utanpå skinnet träffade jag på en oerhört trevlig tandläkare som tog min rädsla och mina tårar på allvar, som skrev ut antibiotika för att få bort infektionen i roten och som planerar för att ta ut den eländes tanden (något jag är så rädd för) men vågade William så måste jag, och jag vet ju med mig att tanden måste ut för så här vill jag inte må igen. Men rädd är jag fortfarande men jag har tagit ett steg på vägen och för det är jag stolt över mig själv...


lördag 16 november 2013

Snabbt summerat





Efter en vecka som blev precis som jag misstänkt, in i ny på jobbet bubblan eller rättare sagt praktiken har gjort att hjärnan här hemma  går på sparlåga. Det har varit en otroligt lärorik vecka, massor av ny kunskap och fascination av hur det väldigt förtidigt födda barnet kommunicerar med sin omgivning och jag säger bara respekt åt alla som jobbar med för tidigt födda barn, ni har min beundran.



Här hemma har det däremot varit sjukstuga, dottern drabbades av höstförkylning och fick stanna hemma några dagar, så vi har myst och pysslat och funderat på julkort och lite andra adventsförberedelser. Vi ser båda framemot det.

I morgon är det ledig söndag och vet ni vad, jag har inte några planer på något mer än att bara vara och njuta av tillvaron, kanske en promenad längs med havet och skratta tillsammans med man och barn!

Ha en skön helg!

Alla dagens bilder tumblr.com


tisdag 12 november 2013

Erfarenheter berikar heter det ju!

Ödmjuk är jag, stolt nybliven faster till en liten tjej. Så bedårande söt. Men jag är också ödmjuk inför det mirakel som kallas liv. Känslan av att möta det de allra första skälvande minutrarna är magiskt, berikande och lärorikt.

Önskar att sjukvårdens politiker kunde gå en dag i en sjuksköterskas skor på min VFU-placering och se med andra ögon på vad vi sjuksköterskor gör och kan.

Så med andra ord i dag är jag fylld av ödmjukhet och tacksamhet inför livet!!! That´s it!

Dagens bild tumblr.com


söndag 10 november 2013

Upplevelse



Under de tre år store sonen gick i gymnasiet blev det tradition att gå till domkyrkan i Lund och lyssna på Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson, en varm härlig ljuspunkt i början av november och som på något vis inleder den här perioden som leder fram till jul. I år blev sonen inbjuden att delta som cellist och givetvis valde han att delta i detta vackra orkester och körverk. Så i år blev det enligt tradition och jag blir lika rörd varje gång jag lyssnar på detta fantastiska stycke. Att höra duktiga elever sjunga och spela och se glädjen hos dem gör mig lycklig!



Tre glada extra orkestermedlemmar, två härliga cellister och en violast, alla tre studerar musik på olika ställen i landet och det är så häftigt att få följa dem på deras resa! 

I dag söndag firar vi far, vi vinkar hejdå till sonen som åker åter till Värmland och laddar för fem veckor med verksamhetsförlagd utbildning för min del, misstänker att jag kommer gå in i en bubbla och hittar ur den lagom till nästa helg.

Må gott och ha en fantastisk vecka

fredag 8 november 2013

Galleri fredag - Symmetri i fokus...

... oj vilka bilder ska jag välja nu då? Anna är värdinna och widgeten att dela med sig av sin sida finns hos Annika!

Dagens tema är lite svårt tycker jag men jag gör ett försök, sedan är det kanske inte helt symetriskt.






Förra hösten hade vi flera dagar med sådana här fantastiska regnbågar och att veta att det är vattendroppar som reflekterar solens strålar är så häftigt tycker jag. Naturen på sitt bästa.



En dag i skogen förra hösten och så åter igen en av mina brobilder ur den serie med brobilder jag tog i våras!



Minns ni temat fönster för några veckor sedan? Den här vackra lampan hänger i samma aula och jag tycker att den är så häftig!

Nu ska här skrivas vidare på magistern innan det är dags för helgen!

Kram




tisdag 5 november 2013

Drömmar, Dreams, Sueños

Drömmar, krispiga vaniljkakor tänker ni kanske då, eller de där hoppfulla drömmarna man spinner om framtiden, eller drömmer på natten, eller de mörka otäcka mardrömmarna.
Jag fick en fråga för inte så länge sedan om varför jag läser en spetsutbildning när jag borde jobba och bidra till landets BNP, dra mitt strå till stacken. Och svaret på det är att  jag helt enkelt följer en dröm, en dröm om att hjälpa det käraste som finns på vår jord, nämligen barnen.




Vad är då min dröm? Den är inte att avancera i regionen utan samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt så mycket kunnande och know how.
Min dröm är en dröm om en gård, med 10-12 rum, om frisk luft, dit familjer får komma med det käraste de har för omsorg och vård. Inte bara palliativt även om det också kan finnas som ett alternativ till hemsjukvård och sjukhusvård. Där barn som behöver kan få växa till sig för att orka, där föräldrar och barn kan landa efter en jobbig sjukhusvistelse, där helheten syns och där rädslor motarbetas. Att ge dem möjligheter till återhämtning och förmåga att hantera situationer som blivit dem övermäktiga. Att ge ett ögonblick av tid och rum. En plats som andas liv, trygghet och lugn och ro. Det är en liten ögonblicksbild av min dröm.



Det fina med drömmar är att de är just drömmar, att de ger inspiration till hur jag vill jobba och möta barn och deras familjer när livet är hårt. Det här året har varit så otroligt nyttigt på så många olika sätt, jag har lärt mig en hel del om mig själv och vem jag är. Året har lärt mig att vara ödmjuk inför livets stora gåva, att det finns så mycket som vi som människor inte har en aning om, inte visste fanns eller kunde ana oss till var möjligt. Alla som möter barn dagligen vet hur magiskt det är att vara i barns närhet.

Så jag står rak om min dröm, och drömmer  vidare, kanske kanske går den  att förverkliga, kanske stannar den vid att bara vara just en dröm? Men det är ju det som är det fina med drömmar eller hur?

Dagens bilder från tumblr.com

söndag 3 november 2013

Alla helgons helg





Allhelgonaafton med middag hos fina vänner, så gott, lugnt och trevligt, det var en mycket avslappnad familj som gick hem och njöt av att det hade slutat att regna.

Allahelgonsdag, tidig morgon, samling i Tottarps kyrka, en kyrka med anor från 1100-talet. det är något visst med den kyrkan, doften av glimmande stearinljus, av gamla traditioner som blandas med nya. Om en månad firas första advent där, så mysigt  och kanske får jag tid att ta fler foton då. Både i kyrkan och hemma har vi tänt ljus för dem vi saknar,  tänkt på vänner som har förlorat någon de håller kär.

Det blev en lugn lördag, i ugnen puttrade en gryta med Pulled Pork, första gången vi testat att laga denna rätt som många pratar så varmt om, men som vi inte har testat innan.



Det har också varit tid att läsa den senaste veckan, massor av bra böcker har passerat genom mina ögon och händer, några väldigt bra andra tja så där men läslusten som försvann i september är helt tillbaka och det är så skönt att avsluta kvällarna med några kapitel härlig läsning. 

Nu ska vi njuta av en gråmulen söndag har på känn att det blir en lat dag, kanske lite spel, lite skisser, lite av allt möjligt.

Kram & hoppas ni har och har haft en fin helg!

fredag 1 november 2013

Galleri fredag - Stilleben, och välkommen November

Vad passar bättre på en fredag än Galleri fredag, vill du vara med på dagens tema skriv in dig hos Annika. I går var det Halloween och barnen var ute på bus eller godisrunda, konstaterar att sonen fick mer än dottern och de var så fina när de gav sig ut på sin runda, Williams högsta önskan det här året är att uppleva Halloween på riktigt någon gång, så vi får väl se om det går att ordna?


Men åter till dagens galleri fredag här kommer mina bilder:






----

I dag välkomnar vi november, allhelgonaafton i dag och jag tänder ljus för hopp och saknad, för kärlek och längtan. Minns med glädje. November är en välkommen månad och jag ska njuta av härliga promenader, Verksamhetsförlagd utbildning och slutfasen på skrivandet.

Kram & trevlig helg!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin