söndag 26 juni 2011

S som i sommar, söndag, sol, sill och det skrivna ordet



Inte för att jag äter sill, eller för att solen skiner (men det har den gjort en stund i varje fall), sommar ja de påstår att det är det, men jag vet inte det jag? Söndag, definitivt, söndag idag, vi har slöat lite, klippt häck (mannen) och skrapat bort lite ogräs. Läst några sidor och funderat desto mer. Det skrivna ordet fascinerar, gamla dagböcker kom jag över härom dagen, de har legat undanplockade och packades upp av en slump, fascinerande att jag skrivit dagbok av och till genom större delen av mitt liv, alla dagar är inte dokumenterade men helheterna är det. Så kul att läsa vad jag skrev i min första dagbok som jag fick när jag var åtta år. Jämfört med den som jag skrev som tonåring eller den jag skriver i idag, vilket är min 9:onde dagbok. Eller när jag fick mitt första barn och sen när jag fick tvillingarna, känslosamma ögonblick, närvaro, frånvaro. Fascinerande är det att läsa och tänk vilken ventil det varit genom åren.


Barnen har haft en skön dag, en lat söndag även där som började med kalas, sen när de kom hem mer kompislek och nu avslutar vi med god middag tillsammans med en vän och hennes son. Mysigt och otroligt casual.
Trevlig söndagskväll!


(Dagens bilder från weheartit.com)

lördag 25 juni 2011

Midsommar


Det har varit en annorlunda midsommar helg, jag har börjat att jobba igen, förvisso bara halvtid men det är alltid en början, även om jag insett att jag förmodligen inte kommer att jobba heltid på ett bra tag framöver, men samtidigt så får det vara så. Livet är viktigare och består av så otroligt mycket mer än att det bara kretsar kring arbetet. Utöver det så saknas en familjemedlem som är i väg och sommarjobbar så vi har bara varit fyra här hemma och det blev en lugn kväll i går, med lite mat och många skratt från barnen, skratt som har fortsatt idag. Finns det något så befriande som barns skratt, skratt som kommer från djupet av deras själar och som bara bubblar ur dem?

Idag har varit en lat lördag, vi har "chillat" större delen av dagen och hunnit med att handla lite, njutit av solmogna bigarråer, jag har bakat en jordgubbspaj som blev underbart somrigt god.

söndag 5 juni 2011

En tur till havet, rabarber och myggbett

Store sonen spelade på ett bröllop igår, vi andra väntade vid strandkanten.



Efter det blev det en tur till Örkelljunga och en vän som avslutat tre års studier, god mat och många skratt. Lite senare på kvällen styrde vi bilen till svärföräldrarna, för lite fika, plockning av rabarber och några skrapsår på ett sommarben och ett antal myggbett. 


Mycket kul kan man ha med rabarberblad!

fredag 3 juni 2011

Sommarbilder


En tur till stranden Skateholm, sol, sand, hav, vågskvalp, kan en fredagseftermiddag bli bättre? Knappast. Solvarm hud, skrattande barn som springer längs strandkanten. En skrattmås som guppar på vågorna. Livet är bra härligt i bland i varje fall. 


En tur hem till fina svägerskan efteråt, njuter av skuggan i hennes underbara trädgård, fotograferar vackra aklejor, lyssnar på fåglar, skrattar!

Önskar alla en skön fredag!

Att leva

Innebär många blandade känslor, kärlek, lycka, glädje men också sorg, besvikelse, irritation, frustration och ilska. Om någon tror att jag njuter av att vara hemma och sjukskriven, så kan den personen ta och sätta i från sig sin kopp te eller kaffe och läsa detta!

Jag njuter av det som är vackert i livet, av mina barn, av min familj och av mina vänner, jag njuter av att leva och att må bra! Jag mår bra av rutiner och ordning och reda. Jag älskar mitt liv, inklusive mitt arbete.

Jag njuter inte av att ha en puls på 140, ett skenande blodtryck, en ständig klump i magen, dåligt samvete mot mig själv, min kropp, familj, vänner och jobb, av att vrida och vända på dygnet som jag gjort ett bra tag. Min kropp fixar det inte oavsett hur mycket jag önskar att den gjorde det. Allt går till en viss punkt.
Därför tog det stopp och därför har jag stannat nu. Med bra mediciner börjar saker och ting äntligen rätta till sig, pulsen rusar inte lika mycket, paniken över att inte må bra har äntligen börjat lägga sig och jag inser att oavsett så behövdes denna vändning nu för att få in mig på rätt spår igen, dvs att ta hand om min kropp och inte ignorera de signaler den sänder.

Just här och nu är jag sjukskriven och ska vila, återhämta mig, låta kroppen läka både av sig själv och med hjälp av läkemedel. Som tur är är jag inte deprimerad, utan bara stressad, men det är nog det. Så med andra ord tar jag vara på mina dagar och fyller dem med innehåll som är viktigt för mig!

Kram & Trevlig helg!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin