torsdag 28 maj 2009

Skånemässan

Vi besökte Skånemässan mannen och jag idag, intressant för visso, men nästa år siktar vi nog in oss på Hem och Villamässan istället. Att bli påhoppad av ivriga säljare göratt jag känner mig trängd och idag träffade vi på sådana, jag tycker om att gå på mässa, kolla i montrarna och inspireras men aldrig att bli påhoppad och nästan övertalad till något som jag förut haft problem med så känner jag att jag drar öronen åt mig. Vill gärna få fundera innan jag fattar beslut och där tänker mannen och jag lika.

En del fynd gjorde vi, lite pysselgrejer till barnen, stämplar och färger bland annat, vi hittade en sak som vi letat efter, och det är en sak i metall som man drar med i håret och som gör att man slappnar av. Ser helfestligt ut men är verkligen underbart skönt. Favoritmarmeladen från S:t Dalfour fanns till bra pris så det blir till att baka frukostbullar någon morgon och överraska familjen med. Jag jobbar hela pingsthelgen så den är fulltecknad samt att jag ska sjunga på söndag innan jag har lite ledigt igen.


Nya joggingskor som ska ta mig långt och favoritmarmeladen


Pyssel på prov!




Med önskan om en skön pingsthelg
Nettan

Krig och Fred

För 20 år sedan grät jag mig igenom Krig och Fred av Leo Tolstoj, jag läste långt in på nätterna om Natasja Rostova, furst Andrej Bolkonskij, alla förvecklingar och turer samtidigt som ett brinnande krig hela tiden hotar tillvaron.

Lägg sedan till att jag tycker väldigt mycket om kostymdrama så vet i alla vad jag gör på tisdagskvällarna. Nu hinner jag inte med att se det live men det går att spela in och sedan se på DVD, igår tittade jag ikapp och tårarna rann givetvis över eftersom jag är så sentimental, men det är en fantastisk historia, så har du inte läst den rekomenderar jag det och missa inte Krig och Fred på TV.








Nettan

onsdag 27 maj 2009

Minnesbilder

Tassande små fötter en sommarmorgon, ett ljust huvud som landar på huvudkudden, en lång kropp som rättar till sig och makar åt sig plats under täcket, en hand som kryper in i min hand. Lugna andetag som fläktar mot min kind. Vagt är jag medveten om att min treårige son har landat i vår säng igen, jag kisar mot klockan i hörnet, 04:15 ute skymtar gryningen och här försöker vi att sova. Jag är halvvägs tillbaka in i sömnen igen då jag noterar det där uteblivna andetaget som kommer ofta på nätterna. Jag lägger min hand på sonens mage och påminner honom att det är dags att andas igen...

...så har jag skrivit i min dagbok från det 27 augusti 2007. En av de många nätter då jag lyssnat till min sons andning, hört honom kämpa, sett honom vinkla huvudet bakåt i kampen att få luft nattetid samtidigt då kroppen ska vila, återhämta sig och växa. I januari 2008 togs hans polyp bakom näsan bort och vi fick nästan ett års lugn nattetid. Men nu är det dags igen, våra nätter fylls av rastlös sömn, det där lyssnandet efter uteblivet andetag, en liten hand på magen hans och så hör jag/vi hur han fyller lungorna med luft igen. Om en vecka hoppas vi på besked om vad som ska göras. För vår numera stora femåring behöver få nätter av vila, av sömn och tid att växa. Håll en tumme nästa onsdag!


Nettan

tisdag 26 maj 2009

Att plantera ett frö...

En kruka, såjord, frö och vatten, solsken och omsorg är det som behövs för att få ett frö att slå rot, och börja gro, växa och formas till vad det nu var som man planterade... men man kan så frön på många sätt, driva upp många plantor och använda sig av många metoder. Det är bara en sak man inte kommer i från och det är tanken på att så ett frö.


Hos mig föddes den tanken att plantera ett frö mitt i vargtimmarna en sömnlös (eller sömnstörd natt med tvillingar sovandes tryggt i mitten) och den gällde tyvärr inte hemmet, eller familjen (som det oftast gör) utan en vän, en annan individ som berört mig och som jag har haft svårt att släppa. Idag så sådde jag det fröet, jag vattnade lätt och delade med mig av att ha påbörjat en odling som kan ge god avkastning med tiden, så nu gäller det att blanda lika delar av allt och låta det gro.

Har du sått något frö på sistone?


Nettan

söndag 24 maj 2009

Söndag igen

Varför går alltid mina lediga helger så snabbt förbi??? Hinner ju knappt blinka innan det är dags för jobb igen. Sen medger jag att jag är trött och sliten, intensiva studier i tre år, jobbat på somrarna (utom den första) och sen rätt in i hetluften i januari utan någon paus emellan studier och jobb. Visst jag har valt det själv och har inte rätt att klaga men oavsett så ska det blir grymt skönt med semster om fem veckor är det dags för min första betalda semester på flera år! Så nu släpper jag det.


Igår var en härlig lördag med familjen, långfrukost tillsammans blev det förvisso inte då store sonen skulle till stråkforum (det tar vi igen idag), men sedan gick dagen i familjens tecken. På eftermiddagen åkte vi på stråkforums avslutning för cellister och för att lyssna på vad de sysslat med detta år. Nu är snart spelåret slut, bara några avslutningar på musikskolan och avslutande läger. Hur planerna ser ut i höst det vet vi inte ännu mer än att det blir mycket musik.
Bilder från gårdagen bjuder jag på.





Store sonens cellospel, mina tomatplantor som
snart ska ut i stora krukor




Vackra färger



Idag är det lugna planer, lite plock, bakning och förberedelser inför veckan som kommer.

Kram

Nettan

fredag 22 maj 2009

Nästan en vecka sen sist

Ibland blir det långt mellan blogginläggen, inte pga av paus utan mer pga att tiden och orken inte räcker till. Denna vecka har varit fylld av arbete och stress, så först idag har jag haft tid att njuta med familjen ordentligt men även haft tid för mig själv. Dator och blogg har varit bortprioriterade under veckan, tiden efter att jag slutat jobba har gått åt till att leta kostym till äldste sonen, fixa här hemma, åka i väg och få håret fixat. Besök på det blågula varuhuset, umgås med vänner, fixa present till blivande student osv. Tja listan kan göras än längre och visst det är trevligt pyssel men själen hinner inte riktigt med ibland och jag har helt enkelt haft fullt upp och prioriterat om en del.


Store sonens rum är i varje fall klart och med tiden ska de fotbollsaffischer som han för närvarande tapetserat väggarna med ner och ersättas med lite tavlor istället.



Fint skåp som tidgare varit fyllt av allsköns skräp &
nya skrivbordet






Och så ytterligare en handbild

Nu däremot sängdags med tunga regndroppar som trillar ner på taket, det ska bli skönt att få en hel natts sömn. Imorgon väntar en ny hektisk dag med konsert!

Kram & trevlig helg!

Nettan

söndag 17 maj 2009

Grattis Norge!

Ja det blev ju som jag trodde och det blev Norge som tog hem finalen, och det var ju bara så enkelt att den låten hade allt som föll både vanliga människor och jurygrupperna på läppen! Härligt, att det sedan dessutom är den 17.e maj gör ju inte sagern sämre eller hur? Så än en gång GRATTIS NORGE!





Här hemma har det varit en underbar helg jag har varit ledig, vi har pysslat, besökt IKEA och fixat skrivbord till store sonen och genomfört en make-over med enkla medel i hans rum (bilder kommer) för lite kan göra så mycket!
Så nu är jag laddad för en ny arbetsvecka!

Tjing
Nettan

tisdag 12 maj 2009

En vacker tisdag med Linnéa


I dag har vi arbetat större delen av dagen i trädgården, en tur till biblioteket blev det i och för sig i förmiddags men annars har det varit trädgårdsarbete som gett resultat. Vi har ätit mellis ute, funderat under trädet som skyddar vårt soldäck, sett molnen passera. I morgon är det dags för jobb igen, men nu har jag laddat batterierna! Skönt, nu ska barn nattas, föräldrar duscha och sedan tittar vi på semifinalen, Heja Malena!



Himlen är oskyldigt blå, speciellt under
vackra majdagar



Vår numera kantbeskurna trädgårdsgång


Äppelblom och älskad dotters lilla hand brevid min!

Nettan

Att kunna släppa taget

Är något som är oerhört viktigt för mig, ett exempel är att kunna släppa taget på jobb och veta att jag kan göra det utan att något farligt händer. Att kunna gå hem och inte behöva tänka tankar på jobb och på de människor man möter på arbetsplatsen är svårt men jag började lära mig det redan under studietiden. Det har tagit lång tid innan jag på daglig basis slutade läsa om de barn jag mötte sommaren 2007. Nu läser jag ibland, för det har blivit viktigt för mig att fokusera på det som är friskt. Oerhört viktigt eftersom jag möter så mycket sorg just nu i mitt arbete.

Så om bloggen är ouppdaterad några veckor nu är det relaterat till att vi har det tufft på jobb och att jag hemma prioriterar andra saker än bloggandet och internet. Vi har så mycket positivt omkring oss och jag vill ta tillvara på det för att kunna göra mitt bästa på jobbet. Fritiden är rik på roliga saker, saker med och utan våra underbara barn, musik som förgyller våra kvällar, avslutningar på aktiviteter. Men jag återkommer när jag fått ordning på tillvaron igen!

Kram
Nettan

fredag 8 maj 2009

Att njuta en smula

Så oerhört snabbt veckorna rullar på, jobb varvas med ledighet. Det gäller verkligen att hinna med att andas mellan varven och allt som ska fixas under maj månad. Jag är glad för de lediga dagar som jag får med barnen, ofta låter jag dem vara hemma från förskolan, att ta igen den tid som vi förlorar när jag jobbar känns oerhört viktigt. Nu denna vecka blev det några extra dagar eftersom liten dotter är sjuk i halsinfektion igen. Så vi har tagit tillvara på dagarna, bakat kringlor, letat tisslar och pysslat. Påbörjat dockans lapptäcke har vi också hunnit med så liten dotter är nöjd.

I kväll kommer vi få njuta en smula, fin konsert med duktiga ungdomar ska vi gå på, inne på operan i Malmö, örongodis vet vi att det blir även om vår Willeman inte kommer att vara riktigt tillfreds med livet där.
Idag har jag dessutom fått mysa med liten bebis, min fina vän E som jag inte sett sedan i somras kom med sina fina pojkar på besök, på några timmar hann vi snacka i kapp och vi fick äntligen träffa deras nytillskott i familjen som redan hunnit bli sju månader, och vilken go kille sedan då. Så härligt att träffas och riktiga vänner vet att det bara är att ta vid där vi slutade sist, jag har några sådan omkring mig och det är härligt.

Lite avkoppling har jag också hunnit med, det senaste numret av Lantliv följde med mig hem och det var härlig avkoppling för en stund.

Så jag njuter mer än en smula!
Trevlig helg!



Rapsblommor får mig på strålande humör
precis som den vackra busken utanför mitt fönster,
undra om det är en magnoliabuske???




Nettan

fredag 1 maj 2009

Valborg = fest

Gårdagen var den stora inledningen på studenternas festmånad, när jag bodde i huvudstaden i slutet av tonåren och i början av mitt vuxna liv var Valborg = fest. Igår kände jag för första gången att jag inte vill att min tonåring gör om samma misstag som en annan gjorde. Vi har varit tydliga med gränserna gällande alkohol, vad som ska göras den dagen han testar (även om vi håller hårt på nolltolerans gentemot tonåringar + alkohol), att han ska ringa hem, oavsett vad (vilket han redan gjort en gång då en av tjejkompisarna söp sig redlös, och han var den enda nyktra killen på festen), att han alltid kan höra av sig när han är ute på fester och att vi alltid väntar uppe så vi vet att han kan ta sig hem!

I går var han på fest, ett härligt gäng ungdomar med ansvarstagande föräldrar träffades, grillade, spelade brännboll, dansade och hade så kul, tonåringen kom hem halv ett, skjuts med en annan flickas föräldrar. Jag måste ge de föräldrar som fixade detta för våra ungdomar en eloge, för inte en droppe alkohol serverades, och ungdomarna hade hur kul som helst i nyktert tillstånd. Jag funderar på att upprepa detsamma här hemma innan skolavslutningen, bara för att visa att det faktiskt går att ha kul utan alkohol!

Hur firade din tonåring valborg?




Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix



Nettan

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin