lördag 31 januari 2009

På fint papper...

...skriver jag ner orden, orden som ger minnen om det
år som gått, om saker vi gjort tillsammans och som de gjort på egen hand. Sagor
vi läst, utflykter vi gjort, stenar vi samlat, om minnen som vi byggt och som
alltid kommer att finnas där.

Jag har en tradition, en sak som jag började med när tvillingarna var små och vi hade haft det tufft med prinsessans start här i livet, för att bearbeta började jag skriva när jag nattetid satt brevid hennes säng på sjukhuset, om saker jag ville att vi skulle uppleva, se och göra tillsammans med henne och hennes tvillingbror. Nu, om sex dagar är det dags, då fyller våra underbara, busiga, glada tvillingar fem år. Fem år som har gått så snabbt, för fem år sedan fanns de där men än hade vi inte hört deras röster, kämpat med allt som uppkom efter förlossningen, rädslan och sorgen som vi fått bearbeta under en tid som sedan förvandlades till glädje. Varje år försöker jag fästa året som gått på papper, hittills har jag skrivit fyra brev (totalt 8), brev som de ska få på sin 18-årsdag, i år är det dags för de femte breven. Ibland flödar orden och jag skriver klart breven på en timme, men ibland tar det mer tid. I år är det ett år när det tar tid, så jag hoppas att det lossnar under veckan.


Nu till något annat:
I dag läste jag ett blogginlägg hos en av mina favoriter En mammas dag/Weronica, ett inlägg som berörde djupt och som visar hur sårbar man är som förälder och hur högt man värnar om sina barn, att de ska vara trygga både hemma och i vardagsmiljön i skolan/förskolan. Så i mina rader till mina barn detta år lär det nog finnas med en rad som även berör det ämnet om hur man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Det har varit min tanke länge och ibland undrar jag om jag inte fått sota för den tanken när de gäller min store son som alltid varit genomsnäll i skolan, som inte vill orsaka konflikt och mår dåligt när det är stökigt i klassen och andra är ledsna. En kille som känner med andra utan att för den skull klassas som en "mes". Som förälder har man ett ansvar för att barnen ska må bra och skolan har också ett ansvar för att barnens arbetsdag ska vara trygg och säker och däri ingår inte kränkningar av varandra. Det är lätt att skydda sitt eget barn och sig själv genom att stoppa huvudet i sanden och tänka att så skulle inte mitt barn göra. Men det är ärligare att se sina barn för vad de är, hur de gör och ge dem goda grunder, värderingar och normer för vad som är ok. Kanske konservativt vad vet jag, men jag ser hellre att barnen står upp för varandra än mot varandra. Jag ser också en skillnad mellan mina tre barn som alla är olika, min oro för dem är inte jämn och lik för vart och ett av dem utan den är annorlunda för varje barn. En sak har jag lärt mig under mina femton år och det är att barn är barn, de gör inte som man säger till dem utan som man gör själv, för min del så handlar det inte om mina barn och andras ungar, för barn är just det barn och de behöver få vara barn med trygghet, gränser, och att vi som föräldrar ger dem de verktyg de behöver för att bli kloka vuxna!
Så nu tänker jag ta lördag, städa färdigt, spela spel med mina barn, äta en god middag och kolla på Flyga drake!

torsdag 29 januari 2009

Redan torsdag

Dagarna går fort när man har roligt eller? Å andra sidan är det mycket på jobb, mycket hemma och jag går på autopilot, bloggen hamnar långt ner på listan eftersom det enda jag drömmer om just nu är att blunda mellan svala lakan! Trött så det svider i ögonen, för när man slappnar av från en form av stress kommer infektionerna som på beställning. Så just nu ögoninfektion som dock är på bättringsvägen men jag har hållt mig borta från datorn och vilat ögonen efter jobbet.

Imorgon är det sista arbetsdagen och sedan väntar två härligt lediga dagar innan det är dags för nästa arbetsvecka och planering inför barnens födelsedag nästa vecka!

måndag 26 januari 2009

Måndag känns som söndag!

Måndag morgon, men jag är fel i veckobalansen tack vare helgjobbandet. Vi tog sovmorgon jag och de yngsta, latade oss ordentligt och gick inte upp förrän klockan var nio. Nu 1½ timme senare är det massor som blivit gjort, tvättmaskinen snurrar, disken är röjd, tvättstugan städad och omorganiserad, tills dess att den gamla ytterdörren är tätad tänker jag inte torka tvätt därinne för den torkar ALDRIG! + att det drar så förbaskat
Middagsmaten planerad ( måndagsfavoriten: Spagetti och köttfärsås), barnen kollar lite TV och jag surfar runt och uppdaterar mig om vad som hänt sen sist hos mina favoritbloggar. Snart ska vi dock gå ut och mata ankorna i dammen.

Just nu längtar jag efter våren, då det börjar gro i trädgården och jag får pyssla med att plantera vårblommor i mina krukor. Sitta på terassen och njuta av vackra vårkvällar medan barnen röjer på gräsmattan, se bokknopparna slå ut i späda skira ljust gröna blad. Sen kan vi snabbt hoppa fram till sommaren och det som då väntar. Till vår terass ska jag leta efter två sköna rottingfåtöljer som vi kan ha där, just under sensommarkvällar är det underbart att sitta där och se solen gå ner och bara lyssna på stillheten som råder, se hur vinden fläktar i vildvinet som omger terassen. Härligt!

söndag 25 januari 2009

Dagarna flyger förbi!

Så är ännu en helg snart slut. Fast för min del har den bestått av arbete, timmarna på jobb har susat förbi och jag är lite förvånad över att tiden går så fort! Fritid eller ledig tid är något jag saknat under utbildningen, jag har gnällt om bristen på den och nu när jag avslutat min första arbetsvecka så inser jag hur oerhört skönt det är att bara komma hem och vara ledig! Visst jag har värdesatt den lilla fritid jag hade när jag pluggade men det var alltid en fritid som var dubbel, jag hade dåligt samvete för att jag inte var med barnen, när jag hängde med näsan över böckerna, och när jag umgicks med familjen eller var hemma med barnen så hade jag dåligt samvete för att jag inte pluggade mer!

I fredags var jag ledig med mina barn, store sonen var i skolan givetvis. Men mina(våra) nästan femåringar var ju hemma och vi hade en härlig dag. Eftersom jag tycker om att fotografera så passade jag på att ta massor av bilder på dem, några av dem blev riktigt lyckade till och med, får se om jag delar med mig något av dem senare.

I går så var jag helt slut efter arbetsdagen och hamnade i vår sköna soffa i läsrummet, det inplanerade biobesöket har vi skjutit upp eftersom tiden inte räckte till. det blev lite avkopplande läsning i ett alldeles tyst rum, och sedan lite tittande på TV tillsammans med familjen. Efter dagens arbetspass tog jag ytterligare en mellanlandning i soffan, passade även på att ta några bilder när mörkret kom. Kvällen bjuder på god familjemiddag, vi var duktiga igår och lagade till en rostbiff, så menyn idag består av hasselbackpotatis, rostbiff och grönsaker, perfekt söndagsmiddag.












Imorgon njuter jag av en ledig dag och nästa vecka har vi en del inplanerat under helgen, men vi ska även börja röja i källaren.

fredag 23 januari 2009

Ledig fredag

Utomhus blåser "isvindar" och inomhus är det i varje fall varmt även om det kunde varit varmare, vi bor ju i ett gammalt hus och när det blåser "isvindar" ute så känns det inomhus även om huset är isolerat väl. Så det gäller att ta varma sockor på och en extratröja.

Barnen är hemma med mig idag, härligt att kunna vara lediga tillsammans så här en dag, vi har en ny sådan på måndag inför en tuff vecka nästa vecka då jag bara jobbar dagturer. Så idag myser vi, vi ska passa på att baka lite matbröd, pyssla med lite annat och få det gjort, städa undan lite och bara finnas, njuta av att det är fredag. Antar att det blir en del teckningar under dagen också.


Imorgon väntar diverse aktiviteter för familjen medan jag jobbar, och sen imorgon kväll blir det ett biobesök för oss vuxna, och det lutar åt att det blir Australia. Jag längtar efter att göra något på tu man hand med min underbare man. Jag är fortfarande förvånad över att det finns så mycket fritid nu när man jobbar att det känns som rena semestern att ha en ledig dag och bara få vara med de man älskar mest! :)

Nu till något annat:

På förmiddagen fick jag ett roligt telefonsamtal, det var från blomsterhandlaren i byn, och de hade en blomleverans till mig.















Leveransen bestod av en vacker vit tvåstänglad orkidé, och den kom från min väninnas föräldrar, jag blev oerhört överraskad och glad. Nu finns den här i mitt arbetsrum och lyser upp i fönstret!

torsdag 22 januari 2009

Livet från den ljusa sidan!

Det har varit lugnt från min blogghörna men det betyder inte att jag inte surfat rundor hos er andra och läst, om presidentinstallation, om vardagar, om allt mellan himmel och jord.
Här i min hörna så börjar det sjunka in att vardagen är här för att stanna. Att januarimörkret sakta ljusnar och att vardagspusslet går vidare bit för bit på ett annat sätt nu efter studierna! Jag är inte van att jobba och ha det ansvar som jag har, det är tur att man får lov att vara ny på jobbet för det är en omställning. Att få komma hem och sedan vara ledig är ovant, att ha en fritid att råda över och veta att om jag vill läsa på något så gör jag det för min egen skull och inte för en tenta, vill jag vara ledig med mina härliga barn så är jag det, och det är så skönt!
Ännu återstår några månader till innan det blir ljusa vårkvällar med trädgårdpyssel efter jobb, utetid med familjen som är så värdefull. Idag när jag hämtade barnen efter kyrkis så var det fortfarande ljust när vi körde hem och det var underbart att hinna hem innan det blivit beckmörkt.
Skulle vilja skriva om mycket mer men jag känner att det är dags att lägga ner pennan för idag och göra något annat istället.
Kram

onsdag 21 januari 2009

Sömnskuld

Två dagar in på nya jobbet, ledig dag idag= SÖMNSKULD. Har jobbat kvällar och inte hittat rytmen ännu, så idag min första lediga dag har jag sovit fler timmar än jag brukar. Hemskt men så oerhört skönt att verkligen få återhämta sig. Letar efter inspiration till vårt sovrum och fastnade på sidan House to Home där det finns många inspirationsbilder som är ljuvliga.


lördag 17 januari 2009

Så var det över

Tre års studier är över, igår var det pampigt firande i kyrkan, trumpetfanfar när alla fått kuvert, blomma och för oss sjuksköterskor (en del av oss) vår brosch. Dagarna fram till igår har varit hektiska, fyllda med massor att göra, åtagande som jag inte kommit undan. Städning här hemma, planering av mat, hämtning vid tåg och så gårdagens avslutning med avsked, avsked av vänner som jag lärt känna, vänner för livet, avsked av lärare. Människor jag hoppas att möta igen under andra former än i fråga om studier, än i fråga om tentamina. Möten kan ju vara av olika karaktär, men möten med forna kursare har definitivt varit av godo under dessa tre år. Dessa möten kommer jag att sakna. Här hemma blev det firande igår, god mat, god dryck i glasen, trevligt sällskap.

Idag ska jag köra mina föräldrar till tåget, baka något till morgondagens fika med goda vänner. Ikväll väntar middag på restaurang tillsammans med ett gäng kursare som sedan ska festa vidare i Malmönatten, jag kommer att åka hem och umgås med min fina familj. Som jag har längtat efter att kunna umgås med min familj som vanligt, utan en hög med dåligt samvete, med massa samvetskval för att jag inte hänger över kurslitteratur. Visst jag kommer vara ny på jobbet under en tid men med tiden så kommer erfarenheten och det kommer att bli bra, de är jag övertygad om! Det känns bra att slippa hålla livet på sparlåga, helt enkelt FANTASTISKT!








tisdag 13 januari 2009

Bord duka dig!

Har i flera dagar funderat kring dukningen som jag ska förbereda på fredag förmiddag och i dag på morgonen under avlämningsrundan trillade poletten ned! Så nu ska bara servetterna införskaffas samt lite av tillbehören till middagen. Imorgon kväll blir det tid för matlagning då maten ska förberedas så långt som möjligt. Imorgon kväll ska jag hämta upp pappa och hans fru, och ev så kommer svärföräldrarna ner redan imorgon också, gissa om dottern hoppas på det!!! Vår lilla tjej, eller lilla och lilla, snart fem år är liten social ung fröken och älskar när hon får pyssla om farmor och farfar.

Men dagen idag går i städandets tecken, det sista av julen ska bort idag eftersom jag inte hann med det igår. Många jag känner är snabba på att städa ut julen men jag tycker om adventsljusens mjuka sken, men 20 dag knut då kastar Knut ut julen, så det är bara att ta tag i det, det är dags att byta ljuskällor helt enkelt, för det är det enda som är kvar av julen här hemma! Inga bilder i detta inlägg men kanske senare idag?

Kram

måndag 12 januari 2009

Utanför mitt fönster



Utanför mitt fönster i morse, grydde dagen. Hittills har allt förflutit som det ska, kanske får det fortsätta att göra det under dagen. I dag gäller det att hålla nerverna i schack inför morgondagens prövning, klinisk examination.... sen, återstår bara väntan till fredag, till examenshögtid. Efter helgen börjar vardagen på allvar, efter fem år varav två som föräldraledig och tre som student ska jag börja jobba heltid, som sjuksköterska. Det mina vänner är ett stort kliv!

Jag valde att lämna lärarbanan efter fyra år, fyra år som jag inte ångrar men att arbeta med sjukvård är det som jag brinner för, jobbet är underbart kul, stimulerande och engagerande och jag ser fram emot arbetslivet med tillförsikt och tålamod. Att få en chans till omstart var de bästa som kunde hända 2006, och visst utbildningen har bitvis varit tuff, gett mig gråa hår men samtidigt så har de varit rätt och oerhört kul!

söndag 11 januari 2009

Every moment counts

...varje ögonblick räknas, varje sekund är oumbärlig. Att finna glädje i det svåra, att veta att vad man än gör så är det värdefullt just här och nu.






I mitt jobb har jag förmånen att se det värdefulla i ögonblicken, ett leende, ett skratt eller en tår som sakta rinner nerför en fårad kind, en anhörig som förtvivlar i ett av de ögonblick som en människa fruktar mest. Glädjen hos anhöriga när allt går bra som det oftast gör, de första stapplande stegen efter något som varit omöjligt, eller det sista andetaget hos någon som fullföljt sitt liv, sina ögonblick.
Som förälder och mamma till tre har jag också försökt att bevara det tankesättet när vardagen spelar med sina tuffa tag, mellan lämningar, hämtningar, och aktiviteter, då vi möter sjukdom och feber hos de små så är fortfarande varje ögonblick viktigt.

Att finna det värdefulla i varje ögonblick är för mig centralt även om den grå vardagen kan få min själ att krympa och att jag fryser när jag befinner mig i ett kallt klimat. Men just den där instinkten eller medvetenheten om att "varje ögonblick räknas" gör att jag kan lyfta på huvudet och ta nya tag, fokusera och tänka att ok nu blev det inte som jag tänkt mig, ... men om vi gör så här i stället... ofta så kan en ny vinkel skapa nya förutsättningar, att hjälpa till att se saker och ting ur ett annat perspektiv.


I dag har dagen varit fylld av "ögonblick som räknas", ett av dem under den promenad som vi unnade oss maken och jag, en chans att få prata utan små öron som lyssnar, en chans att i lugn och ro få ägna oss åt varandras tankar. Vi tycker båda två om att vara ute i naturen, att gå i skog och mark, längs med obekanta stigar, längs med stranden där vågorna frusit till is. Så idag har vi fångat dagen och tagit tillvara på ögonblicken.




Nu väntar en lugn söndagskväll med förberedelser inför en hektisk vecka. Massor på min fina att-göra-lista inför fredagens event, rum som ska städas, saker som ska handlas, mat som ska lagas och inte att förglömma den sista uppgiften i skolan som ska genomföras tidigt på tisdag morgon. Med önskan om en skön vecka 3


lördag 10 januari 2009

Lördagskväll i mitt kök

I mitt kök samsas doften av nybakat (Morotskaka á la Leila) med kvällens middag, morötter och purjo hackas grovt, den gula löken klyftas och fräses med fänkålsfrön.... jag njuter av att pyssla i mitt kök en lördagskväll som denna.
Vårt kök är precis som resten av huset ett stort rymligt rum, ett lantkök. Från början däremot i detta gamla hus, var det så att köket förmodligen låg i källaren och hade en mathiss upp till boendeytan. Det som idag är vårt kök är två rum som någon gång under decenniernas gång har slagits samman till dagens yta. De vi hyr av renoverade det för länge sen. I varje fall har jag två fönster, ett i söderläge och ett som vetter åt samma håll som fönstret i arbetsrummet.

Framför de båda fönstren finns arbetsbänkar och ytan är fantastisk. Den gör det möjligt med vacker utsikt för barnen när de ritar. De är perfekta att duka upp buffén på (vi testade det förra året vid sonens konfirmation), vi kan om vi vill ställa upp hela vårt slagbord, det rymmer då 12 personer som inte behöver trängas med varandra.





Från det ena till det andra, ni som sett filmen Australia? Vad har ni för tankar kring filmen ifråga?
Funderar på att muta maken med massor av god mat så att vi snart bokar in ett besök på någon bio i Lund inom kort. Är så sugen på att se filmen Australia!



Dela mitt arbetsrum

Bilder från vårt arbetsrum, utsikt ut i trädgården och vår just nu rätt så trista paradisbuske. Precis som vanligt är bilderna i inlägget klickbara.

Lovade härom dagen att dela med mig bilder från mitt hem. och jag börjar med vårt arbetsrum samt en del av läsrummet. I arbetsrummet fattas numera bara lite fräscha växter, och jag tror att en bukett med tulpaner kan lyfta det.
Just i dag trivs jag dock när det är städat och strukturerat. Allt mitt studiematerial är undanplockat och var sak på sin plats. Då trivs jag. Jag är inte pedant på något vis, utan det är mer att är de kaos hemma så har kaoset en tendens att spridas och det tycker jag inte om!


Att sitta i detta arbetsrum och njuta av härliga arbetsstunder är aldrig fel. Ofta kan jag få inspiration av det som händer och sker i trädgården, barnens lek ute kan ge mig ord att skriva ner om deras lek, eller deras ord. Jag njuter av att kunna vara en tyst iaktagare och att få ett eget utrymme för att fästa ner mina iaktagelser på papper. Nu när jag studerat färdigt ser jag möjligheter att åter igen börja göra sånt som jag tycker om, olika pyssel, måla akvareller, skriva utan att någon petar i mina ord. Fixa med foton.


I fönstret finns också plats för små minnen, för tankar, för stenar samlade en vinterdag då vi promenerade längs stranden på sydkusten. Jag är samlare av minnessaker, små saker allt som oftast. Minnena på denna bild är av det glada slaget, från S och mitt bröllop, en augustidag för snart 8 år sedan.





Den näst sista bilden är skåpet i läsrummet där delar av vår klassiska musiksamling bor. Det är en samling som ständigt växer. Senaste skivan är Yo-Yo Ma samling med cellostycken. Helt underbar!






Den sista bilden är från nu ikväll, tulpaner i vas bredvid de tända ljusen, i CDn snurrar The Essential Yo-Yo Ma! Nu väntar glasering av den nybakade morotskakan, och sedan ikväll väntas mustig fisksoppa med saffran, aioli och vitlöksbröd samt en gammal klassiker på TVn (makens julklapp), kvällens DVD, Förintelsen med Meryl Streep i huvudrollen. Vad gör ni andra en kväll som denna?

torsdag 8 januari 2009

Inspiration Arbetsrum

I huset där vi bor har vi lyckan att ha arbetsrum samt läsrum i samma del av huset med ingång från vår matsal. För att komma in i arbetsrummet måste man passera läsrummet som är ett av mina favoritrum i huset. I läsrummet råder stillhet, det är ett rum där böcker avnjuts i skön soffa eller fåtölj till toner av klassisk musik en vinterkväll, eller där godnattsagan läses för våra nästan femåringar, det är en lugn oas och när vi flyttade in för snart ett år sedan var det det första rum som blev klart! Innanför läsrummet ligger vårt arbetsrum, ett ljust rum med enormt fönster som vätter ut mot trädgården och en fantastisk paradisbuske som kommer att blomma i maj. Just idag väljer jag att inte visa några bilder på vårt arbetsrum, (pga kaos) men så fort jag strukturerat lite där inne kommer bilder på hur det ser ut, lovar! Idag däremot har jag letat efter inspirationsbilder på hur jag kan tänka mig vårt framtida arbetsrum när jag hittat möblerna. Att hitta de rätta möblerna kommer att ta tid, men det bekymrar mig inte så mycket. Däremot ska jag ta mig tid i kväll att röja undan samt köpa en ny krukväxt och årets första krispiga tulpanbukett bara för att njuta av när jag sitter här inne och arbetar.








Alla bilder från Homes & Gardens

tisdag 6 januari 2009

Inspiration flickrum

Har en flicka, snart fem år, än så länge delar hon rum med sin tvillingbror, men med tiden ska vi genomföra omflyttningar i vårt hus, tvillingarnas storebror ska få byta rum, kanske flytta ner eller ta över det rum som vi har tomt på ovanvåningen. Det är inte bestämt ännu. oavsett så kommer vi snart komma fram till en brytpunkt, en punkt då våra tvillingar inte vill dela rum längre!

Jag ska försöka att beskriva hennes blivande rum med ord, bilder till collaget är hämtade från Ikea, ILVA samt Zara Home.


I hennes blivande rum vetter fönstret åt syd-ost, morgonsolen skiner in där ibland, men under sommaren finns det ett stort bokträd som skuggar. Fönstret är bågformat upptill och jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det med gardinerna. Längs ena väggen finns två inbyggda skåp med glasdörrar, de omger en inbyggd, väggfast säng, perfekt för kompisar som vill sova över i framtiden, där har jag tänkt mig ett rosa överkast eftersom väggen är vit, med vita kuddar. Min dotters säng är brun och där har jag tänkt mig ett vitt överkast med blommönster. Dottern älskar förvisso Disney's prinsessor men jag vill inte att det ska ta överhanden i hennes rum. Det ska vara ett smakfullt rum med plats för lek, plats för hennes saker, samt vara lättstädat.



Tisdagstema: Vinter

Veckans tisdagstema är vinter (klicka på tisdagstema för fler bidrag), tyvärr lyser snön med sin frånvaro just nu, men när den hälsade på i slutet av november passade jag på att ta en del fina bilder som får symbolisera vinter hos mig och min familj! Här delar jag med mig två av dem!




Ny mening med vinteräpplen,
blir i varje fall god fågelmat!



Följ min blogg med bloglovin

måndag 5 januari 2009

Vinterpromenad i minusgrader och Löksoppa

Ute sjunker temperaturen ner mot under -10 grader. Inomhus märks det inte eftrsom det är varmt och gott. Det har varit en lugn Trettondagsafton, jag har läst kollat lite på TV med mina barn samt tagit en långpromenad tillsammans med maken och fina vännen Å. Vi tog en tur längs med järnvägen och sedan upp på beträdan, detta var en av de vackra vyerna vi fick njuta av!




En annan av de vackra vyerna som vi kunde fånga med kameran!
Vi bor så oerhört fridfullt, långa promenadstråk alldeles utanför hörnet, en å flyter sakta genom byn, och det finns många promenadrundor och åkerbeträdor att utforska. Vi är helt enkelt lyckligt lottade!




Sent på eftermiddagen kom våra grannar över för lite fika och våra busiga barn fick leka av sig något och vi vuxna prata lite om hus, deras renovering och annat smått och gott. Barnen hade fullt sjå med att busa, titta på TV, leka med lego under tiden.

Vi valde sedan att laga en enkel middag, Fransk Löksoppa, med ostgratinerade smörgåsar, då jag mår lite illa (nej är inte gravid), eftersom jag påbörjade en ny runda med min behandling igår efter att ha hållt upp under hela december månad pga infektioner och annat otyg som sätter käppar i hjulet ibland.



På det stora hela har det dock varit en underbar dag och jag hoppas att morgondagen blir lika fin så att vi kan ta ytterligare en runda kring fälten!

Vad gör ni andra en sådan här kylig kväll?

söndag 4 januari 2009

Tre fina saker

Här hemma har det varit en lugn söndag och jag har haft tid att pilla med bloggen, därav nytt utseende med en rubrik som innefattar några av mina favoritbilder från 2008. Jag tycker om det enkla och rena, uppskattar det klassiska och smakfulla. För resten av dagen är planerna få, förmodligen soffan i mitt läsrum, en god bok, en mugg med choklad och lugn och ro. Tre års studier som snart är avslutade har fått mig att nu kunna njuta av det lilla på ett annat sätt.

Tänkte i dag dela med mig av tre bilder, bilder på saker som jag tycker om, mycket. Bilderna är klickbara och går att se i ett större format!
Första bilden ut, är på de fina ljuslyktorna som jag fick av min svägerska och hennes man i julklapp, när mörkret anfaller tänder jag dem gärna trots att julen är på utgång så tycker jag om det röda sken som skimrar från dem och lyser upp i vintermörkret.

Tack S & U!




Den andra bilden är från gårdagens bakdag, den vackra kannan är arvegods från min farmor och ingår i en stor servis. Jag tycker om de rena linjerna hos denna kanna och jag har bestämt mig för att använda den mer under 2009.

Receptet på formfranskan finns i A piece of cake, Leila Lindholm




Denna tredje bild är från vårt badrum och visar en skål som snart funnits i 20 år av mitt liv. Jag fick den i studentpresent 1991, och länge stod den och samlade damm i olika skåp tills jag i höstas under den kliniska delen av min utbildning kom fram till att den passar utmärkt som boplats åt mina ringar när jag inte kan ha dem på mig. Nere till höger i bilden finns även min nya favoritparfym, julklapp från mannen i mitt liv, utvalt av yngste sonen, som tycker att "mamma du luktar gott, som äpplen" när jag har den på mig!

lördag 3 januari 2009

Lördag = Bakning

Har lovat mig själv att börja baka mer, dagens skörd har resulterat i grova frukostbullar, vanliga frukostbullar (barnvänliga sådana utan tjafs enligt våra nästan femåringar) samt två st formfranska.
Jag har också lovat mig själv att bakning sker bara för att jag tycker att det är kul och inte ett måste. Men det är ett gott komplement till det bröd som man kan köpa samt att det doftar nybakat i köket. Vi har ju ett stort gammaldags lantkök, men en modern suverän spis. Upptäckte när kylan kom att de skåp som är vid ytterväggen nog är bättre lämpade som skafferi än skafferiet självt.
Huset som vi bor i har en otrolig atmosfär och vi har snart bott här ett år och börjar så sakteliga komma i ordning. Ofta så upptäcker vi saker i och med huset som vi inte hade en aning om. Men det är väl det som är charmen med gamla hus.


Nu när jag får mer fritid att rå om, så har vi maken och jag ett
projekt att ta itu med och det är vår källare. I huset finns förutom vanlig källare även en vinkällare, och den är i behov av uppfräschning för att med tiden kunna användas, jag har en bild för mitt inre öga hur vi till hösten kan bjuda på vin och ost där, med tända ljuslyktor modell Kivi placerade på den murade hyllan längs med ena väggen och att det hela är fräscht och fint, något som vi kan visa våra gäster. någon dag ska jag trotsa källarspindlarna och gå ner och fota eländet så att ni ser vad vi utgår från och ur det ser ut sedan när det är klart!
Undra vad maken säger/tycker/tänker om min plan?


Bild på ittalalykta
som finns
på min önskelista

Tjugohundraåtta i bilder
































LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin